ОСТАННІ НОВИНИ

Садового просять запустити тепло у львівські лікарні, школи та дитсадки

|

Депутати міської ради Львова просять мера міста Андрія Садового розпорядитися, щоб у лікарнях, школах та дитсадках увімкнули опалення. Відповідне звернення у себе на сторінці в Facebook розмістив міський обранець Ігор Телішевський, передає кореспондент Львівського порталу.

тепло

Як повідомляється, температура в освітніх та лікувальних закладах міста є критично низькою. Через це всі, хто змушені знаходитись у лікарнях, школах та дошкільних установах, масово хворіють

«Впродовж останніх днів погода у місті Львові різко погіршилась. Зокрема, середньодобова температура ледь досягає десяти градусів. Відтак, температурні умови у закладах соціального спрямування – школах, дитсадках, лікарнях – небезпечні для здоров’я тих, хто змушений там перебувати. Перш за все, це діти. Не лише в дитячих садках чи школах, але й в лікувальних закладах. У тому числі й реанімаційних, післяопераційних палатах. Чимало батьків школярів та дошкільнят уже скаржаться на те, що через холод у приміщеннях шкіл та дитячих садочків зросла кількість хворих. Масово хворіють у місті не лише діти», – йдеться у зверненні укропівців.
«Групи дитячих садочків подекуди із 18-30 дітей відвідують менше десятка. Учні в школах сидять на уроках у верхньому одязі. А в яких умовах лікарі проводять операції в лікарнях? Норми початку опалювального сезону не змінювались ще з радянських часів. Чи варто зважати на формальності, коли в місті масово хворіють люди? Тим більше, минулорічна осінь була теплою і ніхто не дотримувався обов’язкового включення тепла із середини жовтня – включили тоді, коли це було раціонально. Здавалось би міська влада мала б це розуміти без нагадувань. Мер Києва уже оголосив про початок опалювального сезону. Час включити опалення й у Львові», – пояснює потребу такого звернення І. Телішевський.

Нагадаємо, що у школах та дитсадках Трускавця увімкнули опалення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *