ОСТАННІ НОВИНИ

Старт опалювального сезону у Львові залежатиме від погоди

Діана Лядик

|

Місто Львів готове до опалювального сезону, який стартує, як тільки середня добова температура протягом трьох діб не буде вищою 8 градусів. Про це у коментарі Львівському порталу повідомив начальник відділу теплопостачання управління інженерного господарства Львівської міської ради Павло Салашник.

opalennya

За словами посадовця, тепло львів’янам почнуть постачати, як тільки погодні умови стануть погіршуватися.

«Опалювальний сезон, згідно розпорядчих документів, стартує, якщо протягом 3 діб середня добова температура буде не вище 8 градусів.  У Гідрометцентрі будуть надавати нам інформацію. Ми будемо бачити за три останні доби температуру і прогноз на наступні дні», – розповів він.

На питання, чи включать теплопостачання стандартно 15 жовтня, П. Салашник відповів:

«Це залежить від температури, тобто 15 жовтня може бути і 15-20 градусів. У такому випадку немає потреби розпалювати котельні, подавати опалення», – пояснив він.

Також П. Салашник зазначив, що у Львові кількість користувачів автономного опалення зростає  у зв’язку із новими будівництвами. Втім, користувачі центрального опалення не охоче переходять до індивідуального.

«У нас зараз від «Львівобленерго» і «Залізничтеплоенерго» опалюється 2151 житловий будинок. Згідно закону, можна відключатися від опалення лише цілим будинком. Не можна однією квартирою, чи кількома. На це має бути згода всіх мешканців будинку. Звичайно, треба організувати так роботу, щоб мешканці хотіли всі відключитися… Такого немає.  Є поодинокі випадки… Зараз  більшість новобудов встановлює автономну систему опалення», – наголосив він.

За словами посадовця, усі комунальні  установи Львова  мають центральне опалення.

«Усі школи, лікарні, садочки – це є «Львівтеплоенерго», «Залізничтеплоенерго»,- додав він.

Нагадаємо, що у Львівській області опалювальний сезон розпочнеться 15 жовтня.

Також повідомлялось, що цього тижня температура повітря у Львові значно впаде.

Як відомо, Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ) підвищила тариф на теплопостачання  на 95, 3%. Збільшення відбувається за рахунок зростання паливної складової (на 474 грн/Гкал), тарифу на електроенергію (13 грн/1Гкал) і заробітних плат (9 грн/Гкал).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *