ОСТАННІ НОВИНИ

Садовий з депутатами намагаються ошукати АТОвців?

|

На сьогоднішньому, 29 вересня, засіданні сесії Львівської міської ради питання виділення земельних ділянок учасникам АТО перенесли. Бійці категорично не погоджуються з запропонованою на розгляд сесії ухвалою, оскільки вважають її окозамилюванням. Про це Львівському порталу повідомила юрист учасників АТО Людмила Роюк.

«У Садового пропонують прийняти ухвалу з проханням ЛОДА виділити землі у с. Зимна Вода. Цікаво те, що землі просять виділити не на потреби учасникам АТО, а територіальній громаді Львова. Така ухвала – троянський кінь від чиновників Садового для учасників АТО, адже для виділення цих 48 Га потрібно розширити межі міста, що робиться через погодження Верховної Ради», – наголошує Л.Роюк.

1

2

Експерт підкреслює, що такий механізм передачі землі затягнеться на довгий період часу. Адже у документі ЛОДА, що є відповіддю на ухвалу, йдеться про таке:

«Із наведеного вбачається, що передача земельних ділянок у власність територіальної громади м. Львова можлива лише за рахунок розширення меж міста, після проведення відповідної процедури, а саме: погодження такого проекту ЛОДА і у подальшому погодження ВРУ, після якої ЛМР буде належним розпорядником даної землі».

«Відтак  громада міста Львова не може бути розпорядником земель сільськогосподарського призначення. А сам механізм, передбачений ухвалою, не дає можливості забезпечити учасників АТО землею, а лише ускладнить процес отримання ними земельних ділянок у спосіб, який передбачений законодавством. Законодавством чітко визначений порядок отримання земельних ділянок у власність всіма категоріями населення, зокрема учасниками бойових дій»,  – доповнює юрист Роман Височанський.

«Крім того, у запропонованому  документі йдеться про те, що землі будуть видавати перш за все учасникам бойових дій, які зараз перебувають у складній життєвій ситуації. А будинок, що зводять на вул. Під Голоском будується кому? У своїх зверненнях до львів’ян мер відчайдушно наголошує, що квартири будуть саме тим, кому передбачені і ці ділянки. А як же тоді інші АТОвці? Більше того, незрозуміло, кому саме хочуть передавати землю. Нема чіткого списку і порядку видачі ділянок. Немає також і прізвищ та списків учасників АТО.

Ось що кажуть в ЛОДА у відповідь на дану ухвалу:

«Львівська міська рада  в порушення вимог актів законодавства у сфері регулювання земельних відносин неправомірно ініціює передачу таких земель у її розпорядження. Запропонований Львівською міською радою механізм реалізації прав учасників антитерористичної операції та сімей загиблих учасників антитерористичної операції земельними ділянками не лише не дасть можливості забезпечити вказану категорію осіб землею, а й ускладнить процес реалізації права на землю у встановлений законодавством спосіб».

«Такий механізм передбачає затягування передачі землі на роки», – підсумовує Людмила Роюк.

Як раніше писав Львівський портал, питання бійців АТО хочуть перенести ще на два тижні. Раніше бійці АТО заблокували роботу сесії міськради.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *