ОСТАННІ НОВИНИ

Питання земель для бійців АТО перенесли ще на два тижні, сесія зірвана

|

Вирішення земельних проблем учасників АТО відклали ще на 2 тижні. Про це повідомила член між фракційної групи з питань АТО Олена Пасевич, передає кореспондент Львівського порталу із сесійної зали.

241

За її словами, переговори з представниками не дали належних результатів, тому сьогодні питання бійців не вирішиться.

«Ми не досягнули погодження. Багато в нас було перемовин. У нас є 1200 учаснків АТО. Ми прагнемо не зробити точкове вирішення питань перших 100 чи 200 людей. Ми маємо запропонувати вирішення питань усіх бійців, незалежно, чи вони тут, чи вони на сході України. Наше рішення: ми беремо таке завдання- за два тижні запропонувати положення – програму, щоб це було комплексне вирішення питання забезпечення земельними ділянками. Також хочемо запровадити механізм монетизації для вирішення цієї ситуації. Тому по цій ухвалі сьогодні, оскільки ми не маємо домовленості з представниками наметового містечка, немає. Ця ухвала не приймається. У нас також є ряд зауважень. Через два тижні буде запропонована програма для комплексного вирішення цієї проблеми до 2020 року»,- заявила вона.

Водночас бійці ухвала про виділення 48 га в Зимній Воді – це замилювання очей воякам.

«На нашу думку, це умисно поданий проект ухвали біля 6 вечора. Бо з консультацій з ОДА такої земельної ділянки не існує. Для того, щоб таку ухвалу приймати має бути звернення сільради, якого не існує. Це замилювання очей з метою припинити блокаду ЛМР воїнами АТО. Ми просимо не припиняти акції і юристам уважно читати чинне законодавство», – зазначила представниця бійців Людмила Роюк.

Додамо, що секретар міської ради ЛМР Анатолій Забарило переніс сесію на завтра, 30 вересня. До цього часу робоча група має подати ноі пропозиції з вирішення проблеми з учасниками АТО.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *