ОСТАННІ НОВИНИ

У мережі з’явилось відео з камери розстріляного у Дніпрі полійцеського

|

У мережі з’явилось відео з  нагрудної камери патрульного поліцейського, якого застрелили у Дніпрі. Про це на своїй сторінці у Facebook написав директор департаменту комунікації у МВС України Артем Шевченко, передає кореспондент Львівського порталу.

розстріляні поліцейські

«У першому сюжеті програми Поліцейська хвиля на каналі espreso.tv відео з камери патрульного Кутушева з Патрульна поліція Дніпра. Його напарниця Макаренко не увімкнула свою камеру. Так буває. Кутушева мало би насторожити вперте небажання Пугачова оформляти постанову про адмінпорушення і його апеляція до статусу учасника АТО із демонстрацією поранення. Це могло свідчити про наявність зброї. А патрульна Макаренко, на жаль, відволікалася на розмову зі сторонньою людиною. Але вони, хоч і опинилися у тактично невигідному становищі, проте загалом не спасували перед нахабним і озброєним злочинцем, який хотів втекти, бо знав, що перебуває у розшуку. Безкомпромісні та сміливі дії поліцейських коштували їм життя. Хай земля їм буде пухом», – написав директор департаменту комунікації у МВС України Артем Шевченко.

Також Артем Шевченнко пояснив, чому на патрульних не було бронежилетів.

«Бронежилетів на них не було, бо інструкція вимагає їх обов’язкове носіння у темну пору доби, у світлу – тільки за командою командира у разі загострення оперативної ситуації. Можливо, цю норму переглянуть за наслідками розслідування», – зазначив він.

Також директор департаменту комунікації додав, що повну версію відео оприлюднювати не можна з огляду, передусім, на етично-моральні причини: на ньому зафіксовано передсмертну агонію стікаючого кров’ю патрульного Кутушева, який зміг підвестися на ноги, сісти у машину і там помер.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *