ОСТАННІ НОВИНИ

«Майдан» в центрі Львова стоятиме доти, доки мерія нас не почує, - АТОвці

Діана Лядик

|

Начальник юридичного управління Львівської міської ради Гелена Пайонкевич вкотре вислухала вимоги учасників АТО, які пікетують біля мерії, проте так нічого конкретного не пообіцяла. Про це кореспондент Львівського порталу повідомили учасники пікету.

"майдан" у Львові

Вимоги бійців залишаються незмінними: учасники бойових дій потребують місця для житла.

«Ми продовжуємо вимагати землі для участиків бойових дій. Зокрема, ми хочемо, щоб нам почали виділяти або на кооператив, або конкретно на учасників АТО землю на Під Голоску, яка є за нами зарезервована. Там є 2.4 га землі. Але міська рада нічо не планує з ними робити. Ми вже стільки боремось, бігаєм навколо того питання, а влада ніяк на це не реагує або пропонує варіанти, які нам не підходять. Ми стоїмо вже 12 дні і вони ніяк не можуть нічого напрацювати», – розповів АТОвець пан Сергій.

«В першу чергу, місто взяло на себе обов’язок потурбуватись про найбільш незахищені категорії населення. Для них будується будинок за кошти міського бюджету, є зарезервовані дві земельні ділянки площею більше 2 га.

Справа ускладнюється тим, що у нас різко змінилось містобудівне законодавство. Зараз надання будь-яких земельних ділянок для будь-яких потреб можливе лише за умови наявності розробленої містобудівної документації – це зонінги та детальні плани територій. На жаль, невеличкі містечка та села дуже часто просто не мають фізично грошей, щоб заплатити за ці роботи. Ми виділили кошти, щоб розроблялась така документація і закріплялись земельні ділянки.

Зараз наше ЛКП «Рембуд» зосереджене на завершенні будівництва першого будинку», – розповіла Гелена Пайонкевич.

Пані Гелена додала, що мерія працює над цим питання і досліджує його.

В свою чергу АТОвці пообіцяли, що не підуть з площі Ринок, доки питання остаточно не вирішиться.

«Ми будемо сидіти під міською радою, поки нас не почують», – додав пан Сергій.

Нагадаємо, у суботу до бійців АТО долучились перевізники.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *