ОСТАННІ НОВИНИ

Вже завтра у Львові розпочнуться Дні європейської спадщини

|

24-25 вересня у Львові вже вшосте пройдуть Дні європейської спадщини. Цього року захід присвячений тематиці садів і парків. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі міської ради Львова.

дні європейської спадщини

Дні Європейської спадщини цьогоріч сфокусовані на темі «Сади і парки Львова: жива історія міста». Коли ми говоримо про міську спадщину, то часто забуваємо, що місто – це не лише будівлі і вулиці, а й зелені простори, які є не менш характерними елементами міст і можуть розповісти багато цікавих деталей з побуту мешканців. Львів у 1910 році був найбільш зеленим містом цілої Австро-Угорської монархії. Львів дійсно має багато унікальних зразків зеленої спадщини, про які, на жаль, не так багато знаємо. Тому мета цьогорічних Днів – привернути увагу громадськості до зелених просторів з точки зору їх історичної та культурної цінності.

«Цього року від нашого проекту буде 2 заходи. Будуть дві квест-гри. Один з них – це тротуарні історії. Гра полягає у тому, що в міському середовищі звертати увагу на такі елементи, які зазвичай залишаються поза увагою. В цьому випадку – це тротуарне покриття, плитка і потрібно буде знайти ці елементи у місті. Інша гра – це гра в елемент. Це вулиця + елемент. Тут більше буде акцент на різні архітектурні деталі», – зазначила Наталія Тарнавчик, представник GIZ.

У програмі цікаві та захопливі розповіді, екскурсії, публічні обговорення, панельні дискусії, лекції, ігри, презентації, піші прогулянки та велоекскурсії.

Окрім того, у рамках Днів впродовж місяця можна буде ознайомитися із трьома виставками, присвяченим історичним паркам Львова та їх творцям: «Місто. Дерево. Людина», «Арнольд Рерінг – мистецтво і природа в урбаністичному розвитку Львова» та «Історія в світлинах. Фотовиставка про парк І. Франка».

Усі заходи в рамках Днів європейської спадщини є безкоштовними і базуються на ініціативі людей, яким не байдужа історія їхнього міста. Кількість місць на більшість заходів обмежена. Реєстрація триватиме з 20 до 22 вересня на сайті www.lviv.travel, а також з 10:00 до 18:00 за телефоном +38 067 37 07 845.

Нагадаємо, захід проводиться управлінням туризму за підтримки Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ.

Фото: lviv.vgorode.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *