ОСТАННІ НОВИНИ

Два дні обурені мешканці перекривали дорогу Львів-Ходорів через сморід

|

Упродовж  20-21 вересня 2016 року кілька сотень мешканців села Дуліби перекрили дорогу Ходорів-Львів, вимагаючи від представників влади посприяти у припиненні чергового завезення свиней на ферму. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ВО «Свобода».

1

Активісти села Дуліби підозрюють, що ТзОВ “Лемберг-Агро” таємно від місцевих мешканців, керівництва району та області завезли свиней. Люди скаржаться на неприємний запах, нарікають на неможливість відчиняти вікна, оскільки свинарник облаштували дуже близько до житлових будинків.

Зазначимо,  що конфлікт між місцевими мешканцями та власниками ферми триває уже упродовж десяти місяців.

Незаважаючи на протести мешканців, на територію ферми не пропустили ні активістів, ні робочу комісію, яка була створено відповідно до звернення громади за рішенням райдержадміністрації від 14 вересня 2016 року. Мешканці зупинили рух транспорту на дорозі до місцевої ферми, вимагаючи від представників влади пришвидшити потрапляння на територію ферми створеної комісії та посприяти у вивезенні свиней. Ввечері до активістів таки приїхали перший заступник голови Львівської облдержадміністрації Ростислав Замлинський та перший заступник голови Жидачівської райдержадміністрації Василь Татарин. Представники влади підтвердили, що завіз свиней на територію свинарника таки відбувся. Ростислав Замлинський пообіцяв активістам, що 21 вересня 2016 року буде створена робоча комісія у облдержадміністрації, яка з’ясує причини завезення свиней.

Нагадаємо, що 21 березня 2016 року кілька десятків мешканців села Дуліби уже перекривали дорогу Ходорів-Львів, вимагаючи припинити діяльність незаконно облаштованого свинарника.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *