ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині директор м’ясокомбінату влаштував нелегальний свинарник?

|

Сьогодні, 21 березня, кілька десятків мешканців села Дуліби перекрили дорогу Ходорів-Львів, вимагаючи припинити діяльність незаконно облаштованого свинарника. Про це Львівському портал повідомили у прес-службі «Свободи».

свинарник

Як повідомляється, у п’ятницю, 18 березня, директор Ходорівського м’ясокомбінату Дмитро Матвійко завіз у колишній корівник, що у селі Дуліби, чотири вантажівки із живими свинями.

Люди перекрили дорогу з вимогою припинити незаконне розміщення значного поголів’я свиней у стихійному свинарнику. Обурює той факт, що від самого ранку дорога перекрита, машини не їздять, але чомусь ні місцева влада Жидачівщини, ні профільні очільники Львівщини, ні поліція не реагують на цю акцію протесту громадян. Це виглядає як змова чинної влади і місцевих тіньових ділків. Порушуються права людей, адже власник не має ніяких дозвільних документів ні на забір води, ні на відходи. Брутально порушуються санітарні норми та екологічні стандарти чинного законодавства України щодо розміщення такого виробництва у межах населеного пункту. Більше того, у січні цього року Дмитро Матвійко намагався погодити облаштування свинарника з мешканцями села Дуліби, і останні були категорично проти. Люди збунтувалися через те, що їх в чергове обдурили», – йдеться у повідомленні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *