ОСТАННІ НОВИНИ

Активісти розкладають намети під офісом телеканалу «Інтер»

|

Під офісом телеканалу «Інтер», що розташований на вулиці Дмитрівській у Києві, активісти розкладають намети. Про це повідомляє BBC Україна, передає Львівський портал.

Інтер3

Загалом під будівлею зібралися кілька сотень активістів, кілька десятків з них у камуфляжі. Вони не чинять супротиву поліції, проте розклали покришки. Окрім поліції біля будівлі чергують нацгвардійці.

Як повідомляють інформагенції з посиланням на представників батальйонів, протестувальники прагнуть заблокувати роботу каналу і планують акцію як безстрокову.

«Ми зараз перекриваємо цей канал, щоб російська агентура не могла сюди потрапити. Ми всіх випускаємо і нікого не пускаємо», – сказав боєць батальйону «Свята Марія» Олексій Середюк. Він також заявив, що протестувальники влаштують барикаду з шин та піску та пропускний пункт.

Інтер

Як повідомило BBC Україна анонімне джерело з телеканалу, з 9 ранку біля офісу телеканалу перебувають близько 100 бійців. Серед них помічені представники батальйонів «Свята Марія» та «Донбас». Центральний та службових входи у приміщення заблоковані. Біля входу чергують пожежна служба, поліція та швидка. Протестувальники вивісили плакати з написами «Інтер геть! «Інтер – агенти Москви».

Наразі активісти встановили сім наметів.

Інтер2

Раніше у понеділок начальник Нацполіції Хатія Деканоїдзе заявила, що у справі про підпал в будівлі на вулиці Щусєва, де розташований офіс «Національних інформаційних систем» (НІС), поки що нікого не затримали.

«Вчора ми затримали 8 осіб, на яких склали адмінпротоколи, але на сьогодні ніяких затриманих немає. Йде розслідування, ми дуже сподіваємося, що телеканал співпрацюватиме з нами, щоб ми встановили причину», – сказала пані Деканоїдзе.

Вона також розповіла, що близько чотирьох людей звернулися до швидкої: «У одного був забій руки, у другого був гіпертонічний криз».

У неділю у Нацполіції повідомили, що пожежа в офісі телеканалу спалахнула через димову шашку. За словами речниці Головного управління Національної поліції у Києві Оксани Блищик, шашку пожбурила група невідомих, які перед тим підпалили шини під офісом каналу.

За даними ДСНС, у самій будівлі телеканалу було кілька займань – на 1-му поверсі на площі 10 кв. м і на 2-му поверсі на площі 20 кв. м. За 20 хвилин після ліквідації пожежі внаслідок повторного занесення стороннього джерела вогню сталося займання у приміщенні на 2-му поверсі на площі 60 кв. м.

Радник голови МВС Зорян Шкіряк написав у своєму Facebook, що слідчі вилучили інформацію з камер відеоспостереження біля будівлі телеканалу «Інтер» по вул. Щусєва.

«Попри перепони власників і керівництва ресурсу, істину буде встановлено. Інформація обробляється. Деталі інциденту буде встановлено. Ми повідомлятимемо», – написав він.

Нардеп Андрій Левус, соратник міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, заявив що депутати фракції «Народний фронт» вимагають від СБУ розслідувати факти діяльності громадян Росії Марії Столярової, яку видворили з України, та заступника директора з розвитку НІС Ігоря Шувалова.

Інтер1

Тим часом президент Петро Порошенко доручив Юрію Луценку взяти розслідування подій, що сталися на «Інтері» 4 вересня, під особистий контроль.

«Доручив генеральному прокурору взяти розслідування під особистий контроль, бо залишається багато запитань», – заявив пан Порошенко під час наради з керівниками силових відомств.

Нагадаємо, що 4 вересня у Києві на вулиці Щусєва,26 під будівлею, де розміщується офіс телеканалу «Інтер», невідомі підпалили шини, задимлення також було на одному з поверхів у будівлі.

Згодом телеканал на своєму сайті заявив, що невідомі скоїли напад на офіс компанії «Національні інформаційні системи», що створює програми «Новини», «Подробиці», «Подробиці тижня» для телеканалу «Інтер»: був дійснений підпал будівлі, знищена телевізійна студія.

«В результаті здійсненого підпалу повністю згоріла студія програми «Подробиці». Кілька співробітників компанії отруїлися чадним газом, їм надається медична допомога. Одна співробітниця зламала під час пожежі ногу.

Сьогодні, орієнтовно о 16.30 озброєна група людей в складі близько 15 осіб увірвалася в будівлю по вул. Щусєва, 26, в якій знаходиться компанія «Національні інформаційні системи». Нападники зробили кілька пострілів і підпалили будівлю», – йшлося у повідомленні телеканалу.

Нагадаємо, у неділю вдень у приміщенні, де розташований офіс «Національних інформаційних систем»(НІС) на вулиці Щусєва у Києві, сталася пожежа. Пізніше, як заявили у компанії «Інтер Медіа Групи», в будівлю увірвалися 15 озброєних людей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *