ОСТАННІ НОВИНИ

У зоні АТО встановили «режим тиші», - Порошенко

|

Президент Петро Порошенко нагадав, що 26 серпня за його дорученням українські представники у тристоронній контактній групі запропонували встановити з 1 вересня  режим повного припинення вогню. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі глави держави.

АТО

«За 12 годин і 5 хвилин цей режим дотримується. На фронті не стріляють», – сказав Петро Порошенко під час виступу у Національному технічному університеті України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» з нагоди Дня знань.

За словами Президента, за весь цей час був зроблений один не прицільний постріл із стрілецької зброї, немає ні артилерійських залпів, ні танкових атак, ні пострілів із мінометів.

Глава держави нагадав позицію України щодо обов’язкової імплементації безпекових компонентів Мінських угод, забезпечення режиму припинення вогню, відведення артилерії, танків.

«Краще на територію Російської федерації, за український кордон», – уточнив Петро Порошенко.

Президент також зазначив, що Україна вимагає звільнення українські заручники, які незаконно утримуються в тюрмах Російської федерації і в’язницях на окупованій території та забезпечення безперешкодного доступу представників спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, створення всіх необхідних безпекових умов для запровадження політичного пакету Мінських угод.

«Ключова умова забезпечення миру на Донбасі – це 409 кілометрів і 300 метрів неконтрольованого кордону з Російської федерації, який мають взяти під контроль спочатку представники поліцейської озброєної місії ОБСЄ, а потім до них приєднаються українські силовики і прикордонники», – наголосив Президент.

«І не буде на українській землі регулярних підрозділів збройних сил Російської федерації, найманців, які вербуються через військкомати по всій Росії, не буде танків, ракет, артилерії БТРів, БПМ з російського воєнторгу», – підкреслив Глава держави.

«Я вірю в те, що наші зусилля по наведенню порядку і по забезпеченню миру приведуть до  повернення цих територій і до встановлення стійкого миру і безпеки», – сказав Петро Порошенко.

Глава держави нагадав, що вчора відвідав Маріуполь з поїздкою, яка була повністю присвячена мирним справам – відкриття школи, Центу надання адміністративних послуг. Президент також оглянув роботу оновленої доменної печі на металургійному комбінаті «Азовсталь».

Фото: 112.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *