ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові з'явиться соціальний гуртожиток для переселенців

|

Проект зі створення соціального гуртожитку для внутрішньо переміщених осіб переходить на стадію оголошення і проведення тендеру. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

житло

Проект зі створення умов для проживання внутрішньо переміщених осіб (ВПО) переходить на стадію оголошення та проведення тендеру на виконання робіт по реконструкції будівлі, що на вулиці Угорській, 2 у м. Львові.

Про це йшлося вчора, 25 серпня, під час наради Українського фонду соціальних інвестицій (УФСІ) та Львівської міської ради, дотичних до виконання цього проекту представників державних структур та громадськості. Проект під назвою «Створення умов для проживання внутрішньо переміщених осіб. Реконструкція приміщень на вул. Угорській, 2 у м. Львові під соціальний гуртожиток для внутрішньо переміщених осіб, дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, навчання громади/KfW» реалізується УФСІ за фінансової підтримки уряду Німеччини та місцевої влади.

Левову частку (понад 14 млн. грн.) на реалізацію проекту виділив Фонд, 8 млн. грн. – міська рада. За ці кошти планується виконати ремонтно-монтажні роботи дев’ятиповерхової будівлі, починаючи від заміни покрівлі даху до покриття території та тротуарів плиткою, від придбання та монтажу обладнання для облаштування кімнат для проживання до трансформації допоміжних приміщень для запровадження нових видів діяльності та надання послуг, спрямованих на  соціальну адаптацію та інтеграцію осіб, що опинилися в складних життєвих обставинах, зокрема – переселенців зі Сходу та Криму. Йдеться про проведення освітніх заходів, тренінгів, творчих майстерень, залучення до їх проведення різні інституції та громадські організації Львівщини.

«У даному закладі, зазначила консультант УФСІ з соціальних питань Надія Костіна, буде створено 80 місць для тимчасового (до року) проживання внутрішньо переміщених осіб, своє перше тимчасове житло отримають сироти, що досягли повноліття. На базі відновленого гуртожитку буде створено центр соціально-психологічної допомоги для надання комплексу фахових послуг та супроводу осіб, котрі опинились у складних життєвих обставинах, в тому числі ВПО. Буде створено 23 робочі місця. Покращаться умови для всіх «мешканців» оновленої будівлі соціального гуртожитку».

Фото: takeinfo.net

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *