ОСТАННІ НОВИНИ

У «Шевченківському гаю» половина об’єктів – гниє і провалюється, частина вже впала, - екс-директор

|

У «Шевченківському Гаю» половина музею згнила і повалилась, а міська влада планує будувати готелі і ресторани. Про це у коментарі газеті «Ратуша» повідомив колишній директор Музею народної архітектури та побуту «Шевченківський Гай» Мирослав Рибак.

гай

За його словами, замість будівництва оспіваного  візит-центру міській владі варто звернути увагу на стан експонатів у «Шевченківському Гаю».

«Я 17 років працював директором і збудував цей музей. Я розумію, що кожен музей має мати добру інфраструктуру. Але спочатку нормальна вчена рада музею, директор, науково-методична рада думають, що ж цим людям показати. Сказати, що я проти візит-центру, не можу, але подивіться на стан експозиції. Що ви можете показати? Ви збудуєте туалети, ресторан, готель, але що покажете, коли люди прийдуть? Половина музею згнила і пропала. Протікають навіть церкви. Із церков Тисовецька церква протікає, і Кривчицька, що була перевезена під патронатом Андрея Шептицького, і навіть Лемківська протікають»,- бідкається екс-директор.

Також він повідомив, що об’єкти у музеї руйнуються із великою швидкістю.

«Із  126 об’єктів, які я збудував за час перебування на посаді директора, залишилося неповних 100. Тобто 30 впало і пропало. Адже нема дахів, об’єкти гниють і зникають. Якщо місто має гроші, хай їх вкладе в об’єкти, про які я вам розповідаю, а тоді вже можна думати про візит-центр. А вони закинули експозицію і думають про візит-центр. Наприклад, ще за радянських часів я перевіз зі села Бусовисько унікальну церковну школу в музей, подивіться на неї тепер, вона перекрита руберойдом, занедбана і гниє…Тож, перш за все, треба рятувати експонати», – заявив М. Рибак.

Візуальний проект початку знищення Шевченківського гаю.  Колишній директор Музею народної архітектури та побуту «Шевченківський гай» розповідає, що за 20 роківмузей просто неба знищено на 60%. Також місцеві активісти цікавляться у влади, де поділися 15 га землі «гаю». Також було опубліковано фоторепортаж занедбаних експонатів музею. Після резонансу у ЗМІ міська влада почала приховувати інформацію про візит-центр у «Шевченківському гаю».

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *