ОСТАННІ НОВИНИ

У село на Львівщині завезли тонни свинячих кишок і фекалій. Смердить усе село

|

У Жовківському районі у Львівській області – що не день, то нова екологічна біда. Учора ,11 серпня, мешканці села Мервичі помітили, що на територію місцевої птахофабрики завозять рештки від свиней: лайно, внутрішні органи, кістки… Про це Львівському порталу у коментарі розповіла депутат Куликівської сільської ради та активістка Наталія Тищук-Демчишин.

2

За словами пані Наталії, вночі 11 серпня село Куликів опинилося під «хмарою» неймовірного смороду.

«Це сталося  11 серпня о 21.15 год. До мене подзвонили депутати з села з людьми, щоб я кудись звернулась, бо я є депутатом Куликівської  сільської ради. Ми перетелефонували у «102» у зв’язку із тим, що в село приїхав трактор з причепом, від якого йшов великий сморід – неможливо було дихати, люди задихались, легені пекли…Вони (мешканці-ред.) хотіли догнати той трактор, але не змогли», – розповіла активістка.

3

Потім трактор завернув на територію колишнього підприємства «Жовківський Племптахорепродуктор».

«Я передзвонила у поліцію і сказала, що здійснений цей вивіз відходів, які несуть сильний запах і неможливо дихати. Поліція приїхала десь через  півгодини, і ми з ними під’їхали на місце випадку, але трактора не зловили. Там стоїть шлагбаум, то є колишня Птахофабрика – вони не надали дозволу переїжджати на іншу сторону. Поліція дзвонила до начальника охорони. Вони сказали, що мають усі потрібні документи,  але їх не привезли. Коли ми звернулися до охоронця, він не мав жодних документів і посвідчення особи», – наголосила Н. Тищук-Демчишин.

5

За словами активістки, поліція відмовилась іти з людьми на територію підприємства без дозволів. Тож сміливі мешканці разом з пані Наталією пішли туди самі.

«Там викопана яма приблизно 4 метри глибиною – ми побачили, що там викинуті різні відходи тварин: кишки, фекалії. Також є  ящики, мішки з сортованим м’ясом, кості тощо. Коли ми відійшли далі від цієї ями, то побачили ще одне місце, куди вивозили раніше відходи. Напевно, той Костомельний завод (детальніше –тут) закрили ,то вони тепер  стараються  закопувати по селах. У нас тут є поблизу є одна фірма, де тримають свиней. Коли зранку їхав бульдозер з території птахофабрики,  то він повернув на ту фірму.  Є підозра, що то звідти був і той «нічний» трактор.

4

За словами жінки, очевидці учора зафіксували більше двох тонн відходів, блювали від запаху навіть на витриваліші чоловіки…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *