ОСТАННІ НОВИНИ

На фасаді будинку у Львові з'явиться меморіальна таблиця Роману Лубківському

|

Із метою увіковічення пам’яті дипломата, громадського діяча, перекладача Романа Мар’яновича Лубківського, виконавчий комітет ЛМР погодив встановлення меморіальної таблиці видатному українцю на фасаді будинку № 19 на вул. С. Крушельницької. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Лубківський

Функції замовника на проектування, виготовлення та встановлення меморіальної таблиці покладено на Львівську обласну державну. Відтак, ЛОДА має виконати проект меморіальної таблиці та погодити її на засіданні секції архітектурного середовища, декоративного та монументального мистецтва містобудівної ради при управлінні архітектури департаменту містобудування, а далі – виготовити та встановити меморіальну таблицю відповідно до погодженого проекту.

Як повідомляв Львівський портал, 23 жовтня не стало відомого львівського письменника Романа Лубківського.

Довідка

Роман Мар’янович Лубківський – український письменник, державний і громадський діяч, Надзвичайний і Повноважний Посол України.

Закінчив у 1963 році філологічний факультет Львівського державного університету імені Івана Франка. Працював заступником головного редактора журналу «Жовтень».

У 1976 став членом Спілки письменників України, у 1980–1992 роках був головою Львівської організації Спілки письменників України, член виконавчої ради українського відділення ПЕН-клубу, делегат Установчого з’їзду Руху.

У 1990–1994 роках був Народним депутатом України. За ініціативою Романа Лубківського започатковано традицію складення присяги Президентами України на Пересопницькому Євангелії.

Окрім цього, він був Надзвичайним і Повноважним Послом України в Чеській і Словацькій Федеративній Республіці, також очолював Комітет з Національної премії імені Тараса Шевченка.

Фото: zik.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *