ОСТАННІ НОВИНИ

Не стало відомого львівського письменника Романа Лубківського

|

Сьогодні, 23 жовтня, на 74 році життя помер відомий український письменник та громадський діяч Роман Лубківський. Про це повідомив його син Маркіян Лубківський на своїй сторінці у Facebook.

lubkivskyj_politeh1616316

«Не стало нашого з Данилом тата Романа Лубківського. Згадуйте його, хто знав…Не тримайте зла, хто мав…Він був і пішов Великою Людиною», – написав він.

Довідка

Роман Мар’янович Лубківський – український письменник, державний і громадський діяч, Надзвичайний і Повноважний Посол України.

Закінчив у 1963 році філологічний факультет Львівського державного університету імені Івана Франка. Працював заступником головного редактора журналу «Жовтень».

У 1976 став членом Спілки письменників України, у 1980–1992 роках був головою Львівської організації Спілки письменників України, член виконавчої ради українського відділення ПЕН-клубу, делегат Установчого з’їзду Руху.

У 1990–1994 роках був Народним депутатом України. За ініціативою Романа Лубківського започатковано традицію складення присяги Президентами України на Пересопницькому Євангелії.

Окрім цього, він був Надзвичайним і Повноважним Послом України в Чеській і Словацькій Федеративній Республіці, також очолював Комітет з Національної премії імені Тараса Шевченка.

Фото: zik.ua

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *