ОСТАННІ НОВИНИ

У зоні АТО загинув український військовий, ще один поранений

|

За минулу добу внаслідок бойових дій 1 український військовослужбовець загинув, 1 – отримав поранення, 1 – отримав контузію. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі РНБО.

1

Луганський напрямок

Окупанти порушували режим тиші лише з 19 до 24 години, решту дня було спокійно. Це пов’язано з польотом БПЛА місії ОБСЄ в районі м. Щастя у першій половині дня.

Основні бойові дії розгорнулися в Попаснянському районі, коли окупанти після 19 години розпочали обстріли одразу кількох українських позицій. Після двогодинної стрілянини з кулеметів та гранатометів різних систем, бойовики застосували ще й міномети.

Приблизно й цей самий час НЗФ здійснили провокації на інших ділянках фронту – у Лопаскиному та Золотому.

Всього за минулу добу на Луганському напрямку відбулося 16 ворожих обстрілів, зокрема 4 мінометних.Таку інформацію оприлюднив сьогодні на брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко.

Донецький напрямок

Активні бойові дії вчора розгорнулися на світлодарській дузі (с. Луганське) та на ділянці фронту Авдіївка – Піски. На всіх цих рубежах окупанти дуже інтенсивно використовували важке озброєння. Зокрема, під Невельським ворог організував артобстріл. Вогонь з ворожих мінометів вівся протягом всієї темної пори доби, а також кілька разів вдень.

За підрахунками штабу, вчора на Донецькому напрямку по наших позиціях було випущено понад 110 мін. Найбільш тривалі обстріли з важкого озброєння відбулися в Невельському та Пісках.

В авдіївській промзоні бойові дії вчора тривали близько 7 годин – з 14 до 21 години. Окрім потужного мінометного та гранатометного вогню, двічі наші позиції обстріляли ворожі снайпери.

Також кілька провокацій противника сталося вчора під Горлівкою, але загалом там спокійно.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 23 ворожих обстріли, зокрема 11 – з важкого озброєння.

Маріупольський напрямок

Найнеспокійніше вчора було у Красногорівці, де відбувся надзвичайно потужний та тривалий ворожий мінометний обстріл. Протягом 2,5 годин противник випустив по наших позиціях 70 мін. Це було ще до світанку.

Окрім цього, противник регулярно порушував режим тиші майже по всьому фронту (Мар’їнка, Старогнатівка, Гранітне, Водяне), не застосовуючи при цьому важке озброєння.

Всього на Маріупольському напрямку вчора відбулося 13 ворожих обстрілів, зокрема 1 мінометний.

Вчора противник вів повітряну розвідку, організувавши 2 польоти своїх БПЛА на Донецькому та Маріупольському напрямках.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *