ОСТАННІ НОВИНИ

Восени на львів'ян чекає п'ятий фестиваль польського кіно «Під Високим Замком»

|

У Львові 7-16 жовтня відбудеться 5-й Перегляд сучасного польського кіно «Під Високим Замком», де буде спрезентовано сучасний доробок польського кінематографа. Про це Львівському порталу повідомили організатори.

кіно

На заході буде представлено близько 20 найсучасніших творів польської кіноіндустрії, які здобули визнання не лише критиків, але й що не менш важливо широкого кола глядачів.

Головною метою фестивалю є промоція польського кіномистецтва та забезпечення українському глядачеві умов для ближчого контакту з польським кінематографом, що, поза сумнівом, є цікавою відповіддю на потреби, очікування та пошуки українського шанувальника кіно. Ще однією важливою метою є піднесення (особливо в молодому поколінню) загального рівня знань про культурну спадщину Польщі, а також її історію та сучасні суспільні проблеми західного сусіда України. Це сприятиме кращому пізнанню привітного до України польського суспільства та допоможе подолати всілякі негативні стереотипи про стосунки між обома народами.

Цільовою аудиторією є масовий український глядач, який на щодень не спілкується польською мовою, але є палким шанувальником високого кіномистецтва. Всі фільми супроводжуватимуться професійними субтитрами українською мовою.

Спеціальними гістьми 5-го Перегляду сучасного польського кіно «Під Високим Замком» стануть запрошені актори, режисери та сценаристи фільмів. Зустрічі з ними відбуватимуться перед, або після сеансів безпосередньо в кінозалах, а також в інших місцях, які стануть частиною арт-простору ПСПК.

Привабливості програмі додадуть традиційні блоки – «Ніч у кіно» (нічний кіно-марафон) та «Урок історії в кіно», під час якого діти та молодь з львівських та вибраних шкіл області стануть учасниками «живого», ілюстрованого фільмом, уроку історії.

Фото: varianty.lviv.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *