ОСТАННІ НОВИНИ

Мер польського Перемишля пообіцяв, що більше не виганятиме українців

|

Президент міста Перемишля Роберт Хома ввідреагував на нещодавні події у Перемишлі з українцями. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міськради.

от вінта

Він зазначив, що влада Перемишля зробить все, аби подібні події не повторились.

«Впродовж 14 років на посаді Президента міста Перемишля, особливої уваги я надавав співпраці між нашим органом місцевого самоврядування, а також українськими органами місцевого самоврядування. Як і Ви, я вважаю, що наші контакти мали дуже добрі результати та сприяли кращому розумінню між нашими народами. Нічого в цьому сенсі не змінилося, та я переконаний, що в майбутньому також нічого не зміниться, а події, що відбулися нещодавно у Перемишлі, не матимуть негативного впливу на нашу співпрацю.

Хочу запевнити Вас, що ми як місцева влада Перемишля зробимо все для того, аби подібні події не мали більш місця, а також надіюся, що українська громада нашого міста успішно долучиться до діалогу між нашими народами», – зазначено у листі мера Перемишля Роберта Хоми.

Нагадаємо, що нещодавно у польському Перемишлі скасували концерт українського гурту «От вінта» і усі заходи до свята Івана Купала 2 липня. Рішення скасувати концерт було прийняте під тиском міського голови Перемишля Роберта Хоми. До нього 29 червня із офіційним листом звернулась Асоціація уболівальників футбольної команди «Полонія» у Перемишлі. Саме ці фанати напали на мирну ходу українців 26 червня.

Згодом міністр культури прокоментував цю ситуацію.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *