ОСТАННІ НОВИНИ

За добу в зоні АТО загинув один військовий, ще шестеро - поранені

|

За минулу добу внаслідок бойових дій один український військовослужбовець загинув, 6 – отримали поранення. Про це Львівському порталу повідомили в інформаційно-аналітичному центрі РНБО.

мапа 9-07

Луганський напрямок

Продовжуються ворожі обстріли наших позицій у Попаснянському районі. Зокрема, під вогонь противника потрапила Новоолександрівка. Там важке озброєння не застосовувалося. Натомість бандформування випустили декілька мін по сусідній Новозванівці.

Ще одна ворожа провокація із застосуванням міномета відбулася поблизу села Раївка Слов’яносербського району, що розташовується на правому березі річки Сіверський Донець.

Як заявив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник штабу Антитерористичної операції  полковник Андрій Лисенко, рано вранці режим тиші було порушено і в Станиці Луганській. Попереднього разу тут ворог був активний рівно місяць тому.

Донецький напрямок

Обстановка залишається найбільш складною. Дві третини усіх ворожих обстрілів припадають на міномети, причому більшість з них – калібром 120 мм. Місцями найвищої активності їх застосування залишаються світлодарська дуга, північні околиці окупованої Горлівки та авдіївська промзона. Минулої доби у цих районах ворог випустив на позиції сил АТО майже 200 мін. Також короткотривалі випадки застосування мінометів ворогом були зафіксовані у Троїцькому, Новоселівці Другій, Пісках та Невельському.

На світлодарській дузі, а саме в районі селища Луганське, вчора противник активно застосовував бронетехніку. Там же зафіксовано роботу снайпера.

В авдіївській промзоні ситуація – важка. Зі східного напрямку окупанти обстрілюють наші позиції усіма наявними видами озброєнь, за виключенням танків та артилерії.

У районі Донецького аеропорту ворог порушив режим тиші тричі, при цьому використавши бронетехніку, міномети та стрілецьку зброю.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 33 ворожих обстрілів, зокрема 22 – з важкого озброєння.

Маріупольський напрямок

Втретє за тиждень бандформування відкривали вогонь зі ствольної артилерії по українських позиціях. Це відбулося поблизу Водяного, де було випущено 20 снарядів калібру 122 мм. Також ворог застосовував важке озброєння, а саме 120-мм міномети у Старогнатівці, Павлополі, Талаківці та Широкиному. Причому це заборонене озброєння сили окупантів застосовували і в світлу пору доби.

Тривають й надалі інтенсивні перестрілки між силами АТО та противником по всій лінії фронту на Маріупольському напрямку. Так, у Мар’їнці були активними снайпери, а надвечір ворожий обстріли сил АТО із застосуванням гранатометів різних систем та крупнокаліберних кулеметів тривав більше двох годин. Подібна інтенсивність ворожих обстрілів спостерігалася і в Широкиному, де бандформування відкривали вогонь як вдень, так і вночі.

Всього минулої доби на Маріупольському напрямку було 33 ворожих обстрілів, з них третина – з важкого озброєння.

Протягом доби до повітряної розвідки залучались дев’ять безпілотних літальних  апаратів противника на всіх трьох напрямках.

Втрати противника

Вчора знищено 6 та поранено 7 окупантів зі складу так званих «3-ї бригади» (Горлівка) «11-го полку» (Макіївка), а також «7-ї бригади» (Дебальцеве).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *