ОСТАННІ НОВИНИ

Радик про скандал із «OT VINTA»: «Рука Кремля» хоче розсварити українців та поляків»

|

Координатор «Економічного бойкотного руху» Олег Радик переконаний, що до заборони в Польщі українського гурту «OT VINTA» через підтримку УПА, доклалася «рука Кремля». Про це він повідомив у коментарі Львівському порталу.

Радик

«Пан Хома, який є керівником Перемишля, має українське походження. Він дуже його соромиться і боїться, щоби йому не притикали того, що він бандерівець. Я ніколи не бачив, щоби у Львові утискали поляків. І не хочу бачити такого у Перемишлі щодо українців», – наголосив він.

За його словами, нині українці та поляки не мають права на ворожнечу: «Поляки і українці не є ворогами. Будь-які рухи з нашої чи їхньої сторони, я вважаю, «рукою Москви», це проплачені рухи».

Отож, координатор «Економічного бойкотного руху» переконаний, що усі подібні провокації проплачує Росія.

«А всяким «хомам» – стид та ганьба, бо вони є боягузами. Викреслити із свого життя частину нашої спільної історії – неможливо», – додав він.

«Закликаю до миру, любові та прощення. Моя бабця пробачила поляків, які вигнали з її рідної хати у Ярославі. Тому, пробачте і нам, якщо ми були не завжди толерантними, це була біда, взаємна війна, яка навіть тоді була інспірована росіянами», – підсумував Олег Радик.

Як Львівський портал вже повідомляв, у польському Перемишлі скасували концерт українського гурту «От вінта» через підтримку ОУН-УПА.  Згодом музикантам і взагалі заборонили в’їзд до Польщі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *