ОСТАННІ НОВИНИ

Завтра Польща призупиняє малий прикордонний рух з Україною

|

Держприкордонслужба України інформує про тимчасове призупинення польською стороною малого прикордонного руху. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі відомства.

кордон

Як раніше повідомлялось, відповідно до дипломатичної ноти Міністерства закордонних справ Республіки Польща з 04 липня 2016 року буде призупинено малий прикордонний рух між Україною та Польщею в частині, що стосується в’їзду та перебування на території Польщі мешканців прикордонних районів України, у яких є дозволи, видані відповідними органами Республіки Польща.

У зв’язку з призупиненням польською стороною оформлення громадян України в рамках малого прикордонного руху представниками Держприкордонслужби України проведено зустрічі з польською стороною для уточнення та обговорення порядку оформлення громадян України, які слідують до Республіки Польща.

В ніч з 03 на 04 липня 2016 року з 01:00 за київським часом громадяни України, які перетинали кордон з Польщею за спеціальними дозволами в рамках малого прикордонного руху, зможуть перетнути кордон тільки на загальних підставах та документах визначених польською стороною  (паспортні документи та віза). Зазначені обмеження торкнуться також громадян України зі спеціальними дозволами, які слідують на територію Польщі транспортними засобами  на польських реєстраційних номерах та повинні перетинати державний кордон кожні п’ять днів.

Призупинення в’їзду до Республіки Польща жителів прикордонних районів України по спеціальних дозволах, виданих компетентними польськими органами, є тимчасовим і триватиме упродовж місяця. Це пов’язано з посиленням заходів безпеки під час приїзду до Польщі Понтифіка, Саміту НАТО у Варшаві і Світовими днями молоді у Кракові.

Фото: volynnews.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *