ОСТАННІ НОВИНИ

Бійка через кошенят на львівському ринку. Продавці зламали ніс зооволонтеру

|

На одному з львівських ринків, де продають тваринок, побили зооволонтера Лідію Кірюшину. Про це Львівському порталу повідомила Координатор зоозахисної кампанії Національного екологічного центру України Наталія Вишневська.

КОТИК

Власне, неприємний інцидент стався 16 червня на місці, де у Львові продають тварин («Наш Ринок», територія з південного боку від ринку «Краківський»)

«Це відбулося приблизно о 17.00. Я проходила через базар і зауважила, що на пекельному сонці стоїть клітка з кошенятами. На моє прохання переставити клітку з тваринами у тінь, я почула нецензурну лайку, та погрози. На питання наявності в даної особи відповідних документів на тварин, знову почалися погрози, штовханина, і я отримала удар в обличчя, який знов ж таки супроводжувався матюкливою лайкою яка не припинилась навіть у присутності представників поліції», – каже постраждала волонтерка.

Як стверджеє Наталія Вишневська, на місце події була викликана патрульна поліція Львова, яка затримала порушників. Постраждалу відвезли до лікарні, де була встановлена травма – перелом носу зі зміщенням. Волонтерку було прооперовано. Справа знаходиться у Шевченківському райвідділу Львова.

«Окрім жорстоких хуліганських дій з боку торговок, ймовірно має місце порушення зоозахисного законодавства та відповідних статей адміністративного кодексу України про ведення підприємницької діяльності. Будь яка підприємницька діяльність має бути підтверджена документами, що підтверджують законність провадження господарської діяльності. Відповідно до цих законодавчих актів зоозахисні організації Львівщини, волонтерських рух та небайдужі мешканці Львова планують скерувати звернення до керівництва ТОВ «Наш Ринок» щодо організації цивілізованого продажу тварин або його заборони», – каже Наталія Вишневська.

«Вже багато років проблема торгівлі живими тваринами поблизу Краківського ринку стоїть дуже гостро. Незважаючи на заборону торгівлі у невстановлених для цього місцях, нелегальнй продаж тварин на ринках Львова триває . Прикро, що місцева влада та правоохоронні органи закривають очі на цю проблему. Сотні тварин, яких не продали в кінці «робочого» дня опиняються викинутими за межі ринку. Одиниці з них виживають завдяки неймовірним зусиллям волонтерів. З урахуванням того, що вже відбувся факт насилля з боку торгашів, національна та муніципальна поліція, ветеринарний відділ ЛМР мають у найближчий час напрацювати алгоритм припинення жорстокості до тварин та насильницьких дії до волонтерів з боку цих торгашів. Незважаючи на те, що порушників відпустили, ми будемо захищати людей та тварин і добиватися правосуддя»,  – зазначила голова Львівського товариства захисту тварин Наталія Кузнєцова.

Фото: Наталія Вишневська

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *