ОСТАННІ НОВИНИ

Київські нотаріуси реєструють незаконні будівництва Львова

|

Незаконні забудови  Львова їх власники реєструють у нотаріусів в інших містах, аби «обхитрити» усі заборони та законодавство. Про це сьогодні, 21 червня, під час прес-конференції повідомила начальник юридичного управління Львівської міської ради Гелена Пайонкевич, передає кореспондент Львівського порталу.

будівництво

Чиновниця зазначила, що держава запровадила принцип екстериторіальності, коли право власності на об’єкт нерухомого майна може бути зареєстрованим як у Львові, так і в будь-якому місті країни, будь-яким приватним нотаріусом.

«Ми проводимо боротьбу з незаконним будівництвом на Снопківській, 18, де право власності на дев’ятиповерховий будинок, збудований без жодних дозвільних документів, було оформлено за рішенням суду. Враховуючи те, що місто перебуває з забудовником в судовому процесі і жоден з львівських нотаріусів не погодився зареєструвати це будівництво,вони звернулися до нотаріуса в Києві і тихесенько зареєстрували право власності на квартири без жодного дозвільного документу. Львівські нотаріуси поінформовані про ситуацію», – розповіла вона.

Також Г. Пайонкевич додала,що зараз міськвиконком надіслав до управління юстиції у Львівській області список скандальних забудов.

«Але охопити всю Україну і довести до відома, що не можна реєструвати право власності на такі об’єкти, складно», – зазначила вона.

Раніше Львівський портал повідомляв, що у Львові вигадали механізм знесення незаконних забудов. Також повідомлялось, що ніхто із посадовців не поніс персональної відповідальності за незаконні будівництва у місті.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *