ОСТАННІ НОВИНИ

Ніхто з посадовців не відповів за скандальні забудови у Львові

|

Новостворена Інспекція Державного архітектурно-будівельного контролю  за майже два місяці свого існування не знесла жодної скандальної забудови у Львові. Про це йшлося на прес-конференції 21 червня, повідомляє кореспондент Львівського порталу.

будівля

За словами активіста організації «Народна дія» Олесі Дацко, місцева  Інспекція ДАБК наразі реєструє декларації, а мала би виконувати більш контрольну  функцію.

«Хочеться громадського контролю над діяльністю ДАБК і власне більш контрольної її функції, а не тільки реєстрації декларацій. Вони би мали перевіряти, наскільки реєстрація цих декларацій відповідає реальним містобудівним умовам і тут функція Інспекції ДАБК міської мала бути посилена . Це більш активне реагування на звернення мешканців, які вказують на порушення.  Також важлива персональна відповідальність службовців за ті чи інші дії, які вони вичинили як посадові особи. Бо реально у нас жоден інспектор ДАБІ, який ввів ще колись у експлуатацію спотворену пам’ятку архітектури чи щось подібне, ніхто не поніс відповідальності»,  – зазначила О. Дацко.

Як зазначила начальник юридичного управління Львівської міської ради Гелена Пайонкевич, навіть ті приписи на знесення, які були раніше видані Державною архібудівельною Інспекцією, сьогодні не виконуються.

«У нас існує комісія, яка займається скандальними забудовами. У нас вже є та чи інша позитивна практика стосовно деяких забудов. Є виграні судові процеси, і є невтішні  ситуації. Є випадки, коли зносяться, скажімо, невеличкі об’єкти будівництва. Якщо ми говоримо про якісь більші об’єкти, то ми би вже мали декілька рішень про знесення, якби забудовники не зловживали своїм правом на судовий спір. До прикладу, Личаківська 259 – забудовник звертався до суду із позовом визнати містобудівні умови і обмеження, програв місту всі суди. Інспекція  архібудконтролю винесла припис про знесення будинку. Забудовник, знаючи, що в нього немає жодних шансів, звернувся з позовом до суду і оскаржує припис інспекції про знесення. Вони свідомо затягують судові процеси, тому ситуація є такою», – зазначила чиновниця.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *