ОСТАННІ НОВИНИ

«Львівводоканал» запевняє, що у місцевих водозаборах вода не забруднена

|

Як проінформували у Львівводоканалі, результати дослідження води з водозаборів «Зарудці» та «Завадів» засвідчили відсутність перевищень вмісту важких металів у відібраних пробах. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міськради.

водозабір

Дослідження проводилися у лабораторії промислової токсикології Львівського медичного університету імені Данила Галицького.

«Ми систематично перевіряємо якість води на відповідність державним стандартам, і в тому числі по вмісту важких металів. У протоколах досліджень за минулі 5 років не зафіксовано жодного випадку відхилень від норми. Ми оприлюднюємо останні результати досліджень на вміст токсичних елементів, які здійснювала незалежна лабораторія, для того, щоб заспокоїти львів’ян та запевнити у тому, що львівська вода є безпечною та відповідає державним стандартам», – наголосила керівник хіміко-бактеріологічної лабораторії ЛМКП «Львівводоканал» Надія Щербак.

Нагадаємо, доцент кафедри екології та інженерної геології і гідрогеології геологічного факультету ЛНУ імені Івана Франка Володимира Харкевича стверджував, що у водозабори у Зарудці та Завадові потрапляє вода із сміттєзвалища, відтак, у воді вказаних водозаборів підвищений вміст важких металів.

Фото: goloskarpat.info

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *