ОСТАННІ НОВИНИ

У хімічній лабораторії стверджують, що зараз вода в Грибовичах чистіша, ніж вісім років тому

|

Хімічна лабораторія ЛКП «Адміністративно-технічне управління» інформує, що попередні результати замірів води на забруднюючі речовини кращі, ніж були у 2008 та 2010 роках. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міськради.

вода в криниці

Припускають, що це пов’язано із розбавленням води внаслідок дощових опадів під час пожежі та скидання значної кількості води для її гасіння. Остаточні результати загального хімічного аналізу води нададуть 14 червня.

«Ми відбирали проби у двох потоках: воду з потічка, що протікає в долині самого сміттєзвалища (при в’їзді на територію полігону), і воду, що протікає біля дороги, на околиці с. Малехів (300 – 400м. до Грибович). Заміри брали на наявність таких забруднюючих речовин, як залізо, аміак, фосфати, хлориди, нафтопродукти. Результати аналізу води показали, що перевищення забруднюючих речовин, на момент відбору проб, перевищив показники. Зокрема, перевищення у першій точці (потічок, що протікає в долині сміттєзвалища) такі: залізо – у 2, 2 рази, аміак – у 15 разів, фосфати – у 5, 3 рази, хлориди – у 3, 2 рази, хімічне споживання кисню – у 2 рази та нафтопродукти – у 7 разів. Перевищення у другій точці (вода, що протікає біля дороги, на околиці с. Малехів) такі: аміак – у 14, 5 разів, фосфати – у 3, 9 рази, хлориди – у 1, 2 рази та нафтопродукти – у 15 разів. Ці показники кращі, ніж були у 2008 та 2010 роках», – розповів  керівник лабораторії АТУ Ігор Гуменний.

Нагадаємо, що вчора науковці-викладачі Львівського національного університету імені Івана Франка наголосили, що львів’яни вже багато років п’ють забруднену Грибовицьким сміттєзвалищем воду.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *