ОСТАННІ НОВИНИ

Садовий заявив, що не отримував пропозицій щодо рекультивації сміттєзвалища

|

Мер Львова заявив, що за роки його правління не отримував жодної пропозиції, щодо рекультивації Грибовицького сміттєзвалища. Про це під час брифінгу 31 травня заявив Андрій Садовий, пише Захід.нет.

сміття

«Я працюю міським головою 10 років. Жодної пропозиції по рекультивації полігону в Грибовичах від інвесторів ми не отримували. Це не бізнес, це збиток», – сказав Садовий.

Разом з тим, за його словами, було багато інвесторів, які пропонували будівництво нових полігонів для ТПВ.

«Ми отримували безліч ідей стосовно нового полігону. Проте жодна ділянка з тих, які пропонувалися, не була задіяна під полігон через політичний тиск. Одразу приїздили політики і казали, що там не можна робити полігон. Зараз ми почали перемовини з сільрадами Грибовчів і Малехова, вийшли на фіналізацію рішення. І тут ми отримали підпал», – зазначив мер Львова.

За його словами, на рекультивацію звалища потрібно близько 600 млн грн.

«Єдиний партнер, з яким ми працюємо вже протягом двох років, це Європейський інвестиційний банк, який погодився виділити кошти на рекультивацію і весь комплекс робіт. Зараз цей проект розглядають у Кабміні», – повідомив Садовий.

Нагадаэмо, що проблема Грибовицького сміттєзвалища не може вирішитись вже багато років. Понад 40 інвесторів з 14 країн світу були готові побудувати сміттєпереробний завод, деякі проекти сягали 200 мільйонів доларів. Проте міськрада відмовила усім 43 фірмам без пояснення причин.  Також Міністр екології Остап Семерак зазначив, за вирішенням цієї проблеми треба звертатися до органів місцевого самоврядування, адже вирішення таких питань – їхня компетенція.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *