ОСТАННІ НОВИНИ

Українська паралімпійська збірна з плавання побила 7 світових рекордів

|

На чемпіонаті Європи з плавання серед спортсменів з інвалідністю у місті Фуншал (Португалія) українські плавці завоювали 110 медалей, з яких 45 золотих, 34 срібних та 31 бронзова нагорода. Представники України також встановили 10 рекордів Європи та 7 рекордів світу і виявилися лідерами змагань. Із відзнаками повернулися і двоє представників Львівщини. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ЛОДА.

swim

За словами заступника начальника управління фізичної культури та спорту ЛОДА Оксани Вацеби, із 45 спортсменів національної збірної України на чемпіонаті   аж 35 повернулися із медалями, зокрема 16 із них -мультимедалістами.

У складі паралімпійської збірної команди України успішно виступили  й двоє представників Львівщини – Мар’ян Квасниця та Марина Стабровська. Зокрема Мар’ян Квасниця у класі S7 (серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату) виборов «бронзу» на дистанції 400 м вільним стилем та  посів 4 місце на дистанції 100 м на спині, 5 місце – 100 вільним стилем, 6 місце – 50 батерфляй. Марина Стабровська у класі S1 (серед спортсменів з ураженням зору) посіла 5 місце на дистанції 50 м вільним стилем, 6 місце – 100 м на спині, 9 місце – 100 м брас.

Зазначимо, тренує вихованців львівської ДЮСШІ «Галичина» Заслужений тренер України Олена Сальнікова.

До слова, участь у чемпіонаті взяли 450 спортсменів з 51 країни світу.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *