ОСТАННІ НОВИНИ

Віктор Уколов: «Луценко ніколи не був «чиєюсь людиною»

|

Депутат ВРУ VI скликання, політтехнолог Віктор Уколов розповів Львівському порталу про особливості змін щодо діяльності ГПУ та нового Генпрокурора України Юрія Луценка.

ukolov

Зміни до деяких законодавчих актів України щодо діяльності Генеральної прокуратури України стосується реформ у відомстві, а Луценка там стосується лише один пункт. Тому помилково вважати, що «під нього» видали закон. Слід зазначити, що у документі є багато важливих речей. Закон вводить генеральну інспекцію, яка може провести очищення ГПУ. Також законопроект дозволяє кадрове оновлення прокуратур, без чого неможливо було би провести реформу. Тепер на посаду у прокуратуру можуть потрапити люди, які не мають 10 років стажу правової діяльності, прокурорського стажу. Ті, хто працював 10 років, вже знають усі «схеми» та лазівки, тому очікувати від таких спеціалістів оновлення і жаги до реформ не варто. Слід також згадати і про справи Майдану, які далі може розслідувати Генпрокуратура, а не Державне бюро розслідувань, яке знаходиться на стадії формування. Також можна буде вести справи проти сім’ї Януковича навіть в тому випадку, якщо їх не розслідував Інтерпол.

Що ж до екстреного прийняття законопроекту та спецвипуску «Голосу України», то я не бачу тут нічого дивного. Сьогодні найголовніша проблема України – корупція. Подолати її без Генпрокурора просто неможливо. Тому немає нічого дивного в тому, що сьогодні все робилося в пришвидшеному темпі.

Також Лещенку не вдалося внести подання про скасування голосування. Я вважаю, що Сергій та група «Єврооптимісти» помиляються стосовно Юрія Луценка. Людина за свої погляди сіла в тюрму. Якби він був «ручним» або «чиєюсь людиною», то спокійно міг піти на бік «регіоналів» або імітувати діяльність опозиції. Він цього не зробив. Юрій Луценко – це самостійна політична фігура, вплинути на яку мені не видається можливим. Тому я вважаю, що незабаром «Єврооптимісти» переконаються у тому, що помилялися стосовно Юрія Луценка.

Гадаю, буде багато розмов про те, що за призначення Луценка проголосували колишні «регіонали» та одіозні депутати. Не думаю, що вони отримають від цього якісь дивіденди. У Юрія Луценка з «регіоналами» особливі стосунки, і я не думаю, що він буде ставитися до них поблажливо.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *