ОСТАННІ НОВИНИ

Тренер Дніпра Маркевич став «Львів’янином року»

|

За вагомий особистий внесок та видатні спортивні досягнення, які сприяли підвищенню престижу Львова та України на державному та міжнародному рівнях, українському футболісту, тренеру, рекордсмену української вищої ліги за кількістю ігор у ранзі головного тренера – Мирону Маркевичу присвоїли звання «Львів’янин року» під час урочистого засідання міської ради з нагоди 760-ї річниці з дня заснування міста Львова. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міськради.маркевич

«Для мене велика честь бути присутнім тут і одержати таку нагороду. Хоча я  працюю зараз на сході, далеко від рідного міста, але завжди говорю, що я львів’янин і гордий тим. Я прекрасно розумію, що на моєму місці могло бути багато достойних людей Львова, тому я дуже вдячний вам за таку нагороду, адже вона є признанням і наснагою на майбутнє. Дякую за довіру, я  намагатимусь бути якомога кориснішим для рідного міста», – зазначив під час вручення нагороди Мирон Маркевич.

Нагадаємо, урочисте засідання провели з нагоди відзначення 760-ї річниці Дня міста Львова. Під час засідання вручили міські нагороди – подяки, дипломи і почесні відзнаки львів’янам, які своєю працею та активною громадянською позицією довели відданість державі та з нагоди Дня міста Львова. Також, окрім звання «Львів’янин року», присвоїли звання «Почесний громадянин міста Львова» і «Шляхетна львівська родина».

Довідка

Мирон Богданович Маркевич (01.02.1951, Винники, Львівська область) – український футболіст, тренер. Закінчив Львівський інститут фізкультури. Був головним тренером національної збірної України з футболу. З 2014 року – головний тренер дніпропетровського «Дніпра». Рекордсмен української вищої ліги за кількістю ігор у ранзі головного тренера – 408 ігор (з урахуванням сезону 2007/08).

Працював у командах: Торпедо (Луцьк), Поділля (Хмельницький), Карпати (Львів), Кривбас (Кривий Ріг), Металург (Запоріжжя), Анжі (Махачкала, Росія) та Металіст (Харків).

Утримує дитячу футбольну школу у Винниках.

Нагороди:

– З нагоди 100-річчя Харківського футболу нагороджений орденом «За заслуги» ІІІ ступеня;

– З нагоди 20-річчя Всеукраїнської спортивної громадської організації «Федерація футболу України» нагороджений орденом «За заслуги» ІІ ступеня;

– 22 червня 2012 р. сесія Харківської міської ради присвоїла звання «Почесний громадянин міста Харків»;

– 23 серпня 2012 р. сесія Винниківської міської ради присвоїла звання «Почесний громадянин міста Винники».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *