ОСТАННІ НОВИНИ

Сім’ю Синютки «обскакали» у шляхетності

|

Званням «Шляхетна львівська родина» відзначено родину Купчинських. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міськради.

колаж

Таке звання щорічно присвоюють за вагомий внесок кількох поколінь у розвиток наукового, духовного і культурного середовища міста, а також збереження і поширення високих моральних цінностей у суспільстві.

«Я до глибини душі схвильований такою оцінкою нашої родини та розумінням того, що вона значить для нас. Родина – це історичне явище, настільки глибоке, що через неї я бачу Україну та її успіхи. Дякую за таку високу нагороду мене та моїх рідних», – зазначив Олег Купчинський.

У номінації на це звання було три головні претенденти: сім’я Купчинських, Синютків та Шпіцерів.

Як писав Львівський портал, нагороду “Почесний громадянин міста Львова” отримав академік та Герой Ігор Юхновський.

Довідка

Купчинський Олег Антонович (нар.18.05.1934р.) – український вчений, кандидат філологічних наук, доктор історичних наук, педагог. Нинішній голова Наукового товариства ім.Шевченка (НТШ) в Україні, відповідальний редактор «Вісника НТШ» та «Записок НТШ», член Української вільної академії наук, почесний член Українського геральдичного товариства, викладач (впродовж кількох років викладав спеціальні курси у Львівському національному університеті та в Українському католицькому університеті. Учень І. Крип’якевича та Л. Гумецької. Входив до ініціативної групи львівських учених з відновлення Наукового товариства ім. Шевченка у Львові, став співавтором Статуту НТШ.

До кола наукових зацікавлень О.Купчинського належать історія, філологія, етнологія, архівознавство і спеціальні дисципліни. Його науковий доробок налічує понад 500 наукових, науково-популярних і редакційних праць.

Донька – Купчинська Зоряна Олегівна, кандидат філологічних наук, доцент кафедри української мови Львівського національного університету ім.І.Франка. Коло наукових інтересів: ойконімія та антропонімія української мови.

Донька – Купчинська Лариса Олегівна, доцент кафедри філософії мистецтв, кандидат мистецтвознавства. Автор багатьох публікацій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *