ОСТАННІ НОВИНИ

Мешканців Львівщини закликають не купувати продукти на стихійних ринках

|

Поліція Львівщини застерігає не купувати продукти на стихійних ринках. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ГУ НП у Львівській області.

thumb_117167_news_m

Зокрема, працівники Дрогобицького відділу поліції проводять профілактичні бесіди, пояснюючи продавцям та покупцям на стихійних ринках усі небезпеки несанкціонованої вуличної торгівлі. У Дрогобичі була створена комісія, завданням якої є виявлення та попередження фактів несанкціонованої торгівлі у місті. До складу комісії увійшли спеціалісти виконавчих органів міської ради та представники правоохоронних органів.

Проблема носить системний характер, боротись з вуличною торгівлею непросто і, незважаючи на чисельні профілактичні рейди, роз’яснювальні бесіди та сплачені штрафи, несанкціонована торгівля триває.

Практично усі торговці сільськогосподарською продукцією на стихійних ринках працюють без державної реєстрації, не сплачують податків, не мають медичних книг, а також дозволів від санепідемстанції й висновків ветеринарних лабораторій. Окрім того, антисанітарні умови, у яких зберігається продукція, можуть призводити до захворювань – і покупці мали б це розуміти.

Як йдеться у повідомленні поліції, міська влада дбає за торговців – завершені роботи з благоустрою у районі центрального ринку, оновлено пішохідну зону, замінено освітлення, встановлені сміттєві урни, обладнано додаткові місця, де приїжджі торговці мають можливість продавати сільгосппродукцію, проте несанкціонована торгівля триває.

Правоохоронці звертаються до громадян міста з проханням дбати про своє здоров’я та не купувати продукти харчування у невстановлених місцях. Щодо самих торгівців, котрі продають продукцію у антисанітарних умовах, для них,згідно статті 160 Кримінального кодексу України, передбачене покарання – штраф, у деяких випадках з конфіскацією предметів продажу.

Фото: zt.20minut.ua

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *