ОСТАННІ НОВИНИ

У Польщу переправляли сигарети за допомогою невеликого літака

|

Зловмисники переправляли контрабанду сигарет за допомогою мотодельтаплану. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Держприкордонслужби України.

sugarety

Учора ввечері прикордонний наряд під час несення служби почув шум двигуна та зафіксував політ літального апарату з України до Польщі.  В рамках взаємодії прикордонники проінформували представників протиповітряної оборони, польських колег та інші правоохоронні органи.

У свою чергу польські прикордонники також підтвердили порушення кордону невідомою повітряною ціллю, яку спостерігали за допомогою тепловізора.

Розгорнута система спостереження дала змогу прикордонникам попередньо встановити район можливого зльоту та посадки малого літального апарату. Близько четвертої ранку за 30 кілометрів від державного кордону,  в районі населеного пункту Хворостів Любомльського району, прикордонники спільно з працівниками СБУ затримали автомобіль Ауді польської реєстрації, в якому перебувало двоє громадян України. В ході огляду в транспортному засобі міжвідомча група виявила GPS-навігатори, приладдя для кріплення коробів на каркасі мотодельтоплану, парашут для безпечного скидання вантажу, 7 ящиків цигарок «Фест» без акцизних марок, автономні світлодіодні лампи для позначення місця посадки, каністри з бензином та радіостанцію.

Згодом прикордонники та працівники СБУ наздогнали та затримали на автошляху сполученням «Київ – Варшава» ще один автомобіль польської реєстрації, в якому слідували  двоє громадян України. В ході огляду автівки було виявлено радіостанцію, мобільні телефони та спеціальний костюм для унеможливлення переохолодження пілота на висоті.

Затриманих, а також виявлені засоби передали представникам Національної поліції. Наразі проводяться подальші пошукові заходи щодо виявлення малого літального апарату, яким зловмисники переправляли цигарки до Польщі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *