ОСТАННІ НОВИНИ

До Львова завітає Польська театральна весна

|

Уже вшосте у Львові відбудеться свято польського театру, що організовує Генеральне Консульство Республіки Польща у Львові. Захід триватиме впродовж 21-24 квітня у львівських театрах та обласному будинку вчителя.  Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

театр

До Львова приїдуть митці з Литви, Польщі та України, щоб показати 5 виняткових спектаклів (чотири для дорослих і один для дітей).

Зірками цьогорічного фестивалю стануть Анна Сенюк, польська акторка, улюблениця публіки та її син-акторо – Ґжеґож Малецькі. Артисти виступатимуть на сцені Театру ім. Марії Заньковецької у сповненому тепла та іскрометного гумору спектаклі «Обіцяння на світанку» на мотиви автобіографічної повісті французького письменника Ромена Гарі.

Цьогоріч у межах фестивалю у Львові вперше гостюватиме Польський театр ім. Ю. І. Крашевського з Житомира з комедією «Легше зіпсувати, ніж полагодити».

Постановку геніальної сатири Серґіуша Пясецького «Записки офіцера Червоної Армії» до уваги глядачів представить Польська театральна студія з Вільнюса. Монодрама офіцера Червоної Армії, який 17 вересня 1939 року перетинає радянсько-польський кордон, показує зіткнення двох несумісних культур та психіку людини, невиправно скаліченої тоталітарним режимом.

Польський народний театр у Львові, як завше, підготував новий спектакль. Цьогоріч це буде вистава «Шевці» Станіслава Іґнація Віткевича за постановкою видатного польського актора та режисера Станіслава Мельського. Гротескна та модерністська остання драма Віткевича є критикою революції, капіталізму, комунізму та фашизму. Дві вистави „Шевців” на сцені Будинку вчителя в неділю 24 квітня закриють програму VI Польської театральної весни.

Наймолодших глядачів запрошують на виставу «Повторення з Червоної Шапочки» у виконанні Польської театральної студії з Вільнюса. Барвиста, весела, сповнена співу й танців, а на додачу ще й філософського змісту – ця вистава не лише для дітей, але й для батьків, бабусь та дідусів.

Додамо, що вхід на спектаклі у рамках фестивалю є вільним.

Фото: novgorodka.com.ua

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *