ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові зберуться особливі актори зі всієї України і не тільки. Програма

|

У Львові пройде вже традиційний фестиваль за участю акторів з особливими потребами. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

шлях

Так, 20-22 травня у Львові особливі актори з різних міст України, Польщі, Білорусії та Литви приїдуть зіграти свої вистави на ХІ Міжнародниому фестивалі особливих театрів «Шлях».

«Загальноукраїнською проблемою є проблема задоволення культурних потреб людей з особливими потребами. Причому, мова іде як в контексті глядача, тобто можливість відвідати ті чи інші заклади культури, так і, безумовно, в контексті учасника, виконавця, людини, яка є на сцені.

Якщо говоримо про фінансову підтримку, то це є 50 тис. грн., які управління культури фінансує з календарного плану заходів. Так само, окрім фінансової підтримки, ми допомагаємо інформаційно і організаційно.

Цей фестиваль дає можливість вийти на сцену, дає можливість показати себе, показати себе з абсолютно нової і несподіваної сторони, дає можливість обмінятися досвідом, зустрітись, познайомитися зі своїми друзями, колегами із сусідніх країн. Крім того, цей фестиваль має дуже важливий аспект в контексті розвитку волонтерства, тому що є цілий комплекс заходів, починаючи з відкритих навчань», – зазначив Михайло Мороз, в.о. начальника управління культури.

«Фестиваль є частиною Міжнародної співпраці Україна-Польща-Білорусь, де щороку відбуваються подібні мистецькі заходи. Щорічний цикл у вересні відкрив конкурс емблем, яку попередньо обрали самі учасники фестивалю шляхом голосування. Цьогоріч учасники поринуть в атмосферу загадкової Африки. Восени в Польщі, в Любліні, відбувся конкурс пісні, а навесні в усіх трьох країнах панує театральне мистецтво. Люблін розпочинає естафету своїм SANS (Spotkanie artystow nieprzetartego szliaku), далі Білоруська сцена приймає натхненних акторів з особливими потребами і насамкінець в травні Львів завершує міжнародний театральний марафон», – розповіла Анастасія Войтюк, директор організації «Непротоптана стежина».

Програма фестивалю:

20 та 21 травня відбудуться покази вистав

22 травня – театральні тренінги від тренерів з Польщі, Литви та України

В рамках цього фестивалю також пройде тренінг у форматі рольової гри – учасники будуть вчитися як організовувати великі фестивалі і працювати у злагодженій команді. Таке навчання відбудеться 9 квітня у приміщенні НРЦ «Джерело».

Усі охочі зможуть долучитися до участі у навчаннях. Заявки приймаються до 8 квітня на адресу [email protected].

Новинки цьогорічного фестивалю:

  • Цього року фестиваль отримав свою офіційну назву – «Шлях» – Непротоптана стежина поступово розширилася і перетворилася на шлях, яким тепер простують талановиті актори з особливими потребами та їх друзі.
  • Темою фестивалю є Африка – тому під час підготовки до фестивалю будуть барабанні кола та виготовлення африканських костюмів.
  • В рамках фестивалю відбудеться дружня фото-подія «Театр в об’єктиві» – результатом якої буде міжнародна виставка робіт зі Львова, Любліна та Бресту. Усіх бажаючих фотографів просимо зголошуватись та реєструватись у координатора події [email protected]
  • Майстер-класи на фестивалі проведе один із творців соціальної вистави «Король Лір», прем`єра якої відбулась минулого року у Львові.

Фото: teatrvobjektyvi.blogspot.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *