ОСТАННІ НОВИНИ

У квітні градусники львів’ян можуть показати до мінус 16

|

Квітень у Львові буде теплим. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міськради з посиланням на регіональний Гідрометцентр.

холод

Цьогоріч погодні умови квітня на території Львівської області характеризуються особливо швидким потеплінням, що є звичним, адже впродовж останніх десяти років середня місячна температура повітря у квітні була переважно вищою за норму.

Найбільш характерними небезпечними явищами для квітня є грози, пориви вітру та тумани. Не оминуть і заморозки. Можуть бути зливи, іноді шквалисте посилення вітру та випадіння граду. Швидке зростання температури повітря, при відсутності опадів, зазначають синоптики, сприяє підвищенню пожежної небезпеки.

Абсолютний мінімум очікуваної температури повітря становить 11 – 16º морозу, місцями 6 – 9º морозу, абсолютний максимум 30 – 31º тепла на рівнині, в горах – 28º тепла.

Зауважимо, що квітні 2009 та 2011 рр. були найтеплішими з середньою температурою 10 – 11° тепла, повідомляють синоптики. І додають, що за останнє десятиріччя у більшості випадків (60%) квітень був помірно вологим. Найсухішим з 2006 року був квітень 2007 року (48% норми опадів). А надзвичайно вологим виявився квітень 2008 року, з місячною кількістю опадів 94,1 мм (185% кліматичної норми).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *