ОСТАННІ НОВИНИ

За паління сухої трави можна лишитися до двох тисяч гривень

|

Випалювання сухої трави та опалого листя не лише негативно впливає на оточуюче природне середовище, а й несе загрозу виникнення пожеж, які можуть призвести до знищення житлових тагосподарських будівель. Про це Львівському порталу нагадують у відділ комунікації ГУ НП у Львівській області.

трава

Самовільне випалювання рослинності або її залишків, згідно ч.1 ст. 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, карається накладенням штрафу на громадян від десяти до двадцяти неоподатковуванихмінімумів доходів громадян (тобто від 170 до 340 гривень) і на посадових осіб – від п’ятдесяти до сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (тобто від 850 до 1190 гривень).

За даними досліджень, проведених екологами, при згоранні однієї тонни рослинних залишків у повітря вивільняється до 9 кг мікрочастинок диму.  До їх складу входять окиси азоту, важкі метали та низка канцерогенних сполук. А у тліючому без доступу кисню листі виділяється бензопрен, який здатенвикликати у людини онкологічні захворювання. З димом у повітря також потрапляють діоксини – одні з найнебезпечніших для людського організмуотруйних речовин.

Фото: vikka.ua

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *