ОСТАННІ НОВИНИ

Шахрайства у Львові: як не стати жертвою «розводу»?

|

Львівські правоохоронці застерігають мешканців області бути пильними, щоб не стати жертвами шахраїв. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації ГУ НП у Львівській області.

шахрайство

Як повідомляють правоохоронці, зловмисники часто намагаються натиснути на свою жертву психологічно.

«Шахрайство сьогодні є одним із найбільш поширених способівзаволодіння чужими грошима та майном. Аби досягти поставленої мети, зловмисники вміло використовують психологічний тиск напотенційних жертв та маніпулюють їх почуттями», – зазначається у повідомленні.

Також у поліції наголошують, що найчастіше шахраї діймають людей телефоном.

«Серед аферистів особливо популярне так зване телефонне шахрайство, коли людині повідомляють, наприклад, про те, що її родича затримали працівники поліції або ж він скоїв ДТП і тепер може бути притягнений до кримінальної відповідальності. А для того, щоб цього не сталося, мовляв, необхідно заплатити, передавши гроші певній особі або перерахувавши кошти на банківський рахунок чи номер мобільного телефону. При цьому визначається дуже обмежений час»,  -йдеться у повідомленні.

Знаходячись у стресовому стані після отримання такого повідомлення, люди часто навіть не телефонують  до «затриманого» чи «потерпілого», аби перевірити інформацію.

До правоохоронців жертви шахрайства, за словами поліцейських,  звертаються тільки тоді, коли дізнаються, що їх близькі у жодну халепу не потрапляли. І після того, як уже передали чи переказали кошти зловмисникам.

«Шановні громадяни! Не реагуйте на дзвінки сторонніх осіб, які представляються працівниками поліції, родичами, які потрапили у біду, або їх друзями чи знайомими. Не сприймайте на віру такі повідомлення,зателефонуйте спочатку до того, хто начебто потрапив у скрутне становище. Зверніться також до правоохоронців, щоб дізнатись, чи дійсно мав місце факт затримання або дорожньо-транспортна пригода. Адже у черговій частині реєструються усі виклики, на які виїжджають наряди поліції», – наголошують у поліції.

Фото: v4asno.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *