ОСТАННІ НОВИНИ

У Вроцлаві діятиме резиденція Львова

|

Протягом цілого місяця у Вроцлаві, що разом з Сан-Себастьяном цього року носить титул Європейської столиці культури, триватиме українська програма. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ЛМР.

vroclav

Львів став третім містом, яке на засадах офіційного партнерства долучилося до участі у ЄСК 2016, і через свою присутність прагне продемонструвати усю палітру українського культурного різноманіття.

Основні жанрові напрямки Львівського місяця у Вроцлаві – кіно, візуальне мистецтво, література, музика та дискусії. Також обіцяють окрему програму для дітей та інтерактивні творчо-ремісничі майстерні на Львівській вуличці – провулку на Вроцлавському ринку (Przejście Garncarskie), який стане основною «українською» локацією у Вроцлаві протягом квітня.

Програма публічних дискусій ЛЬВІВ – ВРОЦЛАВ: ДІАЛОГ МІСТ (куратор – Зоряна Рибчинська) має на меті підняти на-гора спільні для двох культурних столиць проблемні питання «Хто творить міста сьогодні?», «Хто несе відповідальність за їхню спадщину?», «Як примирити сучасність та історію, коли все місто – пам’ятка?». Протягом чотирьох зустрічей про розумінняміста, його ідентичності, політики, самоусвідомлення говоритимуть Тарас Возняк, Кароль Модзелевський, Едвін Бендик, Віра Балдинюк, Ірина Янів, Пшемислав Філар, Софія Андрухович та Зємовіт Щерек.

Музична програма чисельно, напевне, буде найбільшим представництвом українських артистів у Вроцлаві (понад тридцять гуртів) і охопить одразу кілька локацій.

Офіційне відкриття Львівського місяця у Вроцлаві відбудеться 1 квітня.

Фото: соціальні мережі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *