ОСТАННІ НОВИНИ

Спільника екс-директора «Львівелектротранс» взяли під варту через оборудки з трамваями

|

За клопотанням прокуратури суд арештував спільника колишнього директора ЛКП «Львівелектротранс», підозрюваного в заволодінні бюджетними коштами. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської області.

tramvay

Раніше повідомлялось, що слідчими прокуратури Львівської області проводиться розслідування за фактом заволодіння службовими особами ЛКП «Львівелектротранс» бюджетними коштами в особливо великих розмірах при закупівлі у 2007- 2008 роках трамваїв для потреб Львова.

«У межах вказаного кримінального провадження уже повідомлено про підозру гр. Ф., який на той час був позаштатним радником міського голови м. Львова, а згодом директором ЛКП «Львівелектротранс». Встановлено, що підозрюваний у 2007 році з метою заволодіння бюджетними коштами, спільно зі своїм колегою по роботі громадянином Л. та іншими особами, організував схему поставки вживаних трамваїв неналежної якості за значно завищеними цінами. Внаслідок такої оборудки територіальній громаді Львова завдано матеріальної шкоди на суму 2 млн 249 грн, що на час вчинення злочину (2007-2008) становило понад 323 тис євро», – йдеться у повідомленні прокуратури.

Слідчими прокуратури, 18 березня, колишньому директору ЛКП “Львівелектротранс” повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України ( привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем вчинене в особливо великих розмірах).

Прокуратура оголосила 18 березня про підозру колишнього директорв ЛКП «Львівелектротранс» у заволодінні коштами громади Львова при закупівлі трамваїв. У цей же день, за клопотанням слідчого, ухвалою Галицького районного суду м. Львова підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою та визначено заставу в розмірі 6 млн 890 тис грн.

Водночас, його спільнику – громадянину Л., слідчі прокуратури також повідомили про підозру у вчиненні аналогічного кримінального правопорушення, а саме заволодінні чужим майном в особливо великих розмірах, за ч. 5 ст. 191 КК України.

Учора, 23 березня, йому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою та визначено заставу в розмірі 6 млн 201 тис грн. Наразі обидва підозрюваних знаходяться під вартою. Останнім загрожує покарання від 7 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *