ОСТАННІ НОВИНИ

Екс-директора «Львівелектротранс» можуть посадити на 12 років

|

Прокуратура підозрює колишньому директору ЛКП “Львівелектротранс” у заволодінні коштами громади Львова при закупівлі трамваїв. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі прокуратури Львівської області.

федоренко

Слідчим відділом прокуратури Львівської області проводиться досудове розслідування за фактом заволодіння службовими особами ЛКП “Львівелектротранс” бюджетними коштами в особливо великих розмірах при закупівлі у 2007- 2008 роках трамваїв для потреб міста Львова.

“Установлено, що підозрюваний Ф., будучи тоді радником міського голови м. Львова, а у подальшому директором ЛКП “Львівелектротранс” з метою заволодіння бюджетними коштами, організував схему поставки вживаних трамваїв неналежної якості за значно завищеними цінами. Внаслідок такої оборудки територіальній громаді м. Львова завдано матеріальної шкоди на суму 2 млн 249 грн., що на час вчинення злочину (2007-2008) становило понад 323 тис Євро”, – йдеться у повідомленні.

Сьогодні слідчими прокуратури колишньому директору ЛКП “Львівелектротранс” повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України   (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем вчинене в особливо великих розмірах).

Наразі в Галицькому районному суді м..Львова розглядається клопотання про обрання Ф. запобіжного заходу у виді взяття під варту з визначенням розміру застави – 10 млн грн.

Зазначимо, що за вчинення вказаного кримінального правопорушення передбачено позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна та позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Фото: ternopillive.com.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *