ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині підприємство відхрещується від незаконних свинарників

|

Підприємство, що опікується свинарниками у селі Дуліби, не погоджується із обвинуваченнями у свою сторону, що звучали минулого тижня. Як відомо, підприємство звинуватили у порушенні законодавства та санітарних норм. Львівський портал поспілкувався з представниками ТзОВ «Лемберг-Аго», яке є власником будівель свинарників, і публікує їх позицію.

свинарник

Так, у підприємстві звинувачують депутата Андрія Чада, що розповсюдив інформацію про незаконні свинарники, у наклепі.

«Автор замітки не вважав за необхідне роз’яснити, що означають слова  «незаконність свиноферми», але товариство має усі правовстановлюючі документи на будівлі свинарників у селі Дуліби, які придбало ще у 2013 році», – йдеться у повідомленні.

Так, у підприємстві наголошують на такому:

«Депутат Андрій Чад стверджує про наступне:

1.Люди перекрили дорогу з вимогою припинити незаконне розміщення значного поголів’я свиней у стихійному свинарнику.

При цьому депутат не зазначає, в чому саме полягає незаконність розміщення свиней. Товариству не зрозуміло, що мав на увазі депутат під словами «стихійний свинарник», проте ми готові надати документи , які підтверджують законність володіння спорудами свинарника.

  1. Порушуються права людей, адже власник не має дозвільних документів ні на забір води, ні на відходи.

При цьому депутат не уточнює, які саме права людей порушуються. Також депутатом не вказується, які саме дозволи є необхідні і в силу якої норми закону. Вважаємо, що стверджувати про відсутність будь-яких дозволів можна за умови наявності  письмових відповідей про це  компетентних державних та місцевих органів влади. В свою чергу, на адресу товариства від депутата не надходило жодних письмових запитів про надання будь-яких документів.

3.Брутально порушуються санітарні норми та екологічні стандарти законодавства щодо розміщення такого виробництва у межах населеного пункту.

При цьому депутат знову не уточнює в чому саме полягають порушення санітарних норм  і екологічних стандартів законодавства, не наводить жодних доказів, які б підтверджували, що порушення є (матеріали перевірок санепідомічних служб,екологічної інспекції тощо).

  1. Люди збунтувалися через те, що їх укотре обдурили.

При цьому депутат знову не уточнює хто, кого і в якій спосіб обдурив?

А слова депутата: це виглядає як змова чинної влади і місцевих тіньових ділків, є не що іншим як спробою заподіяти репутаційну шкоду товариству. «Тіньовими ділками» називається товариство, яке придбало у держави руїни і побудувало надсучасний свинокомплекс у селі Ліщин, товариство, яке понад 8 років інвестує у розвиток району, розвиває інфраструктуру, створює робочі місця, сплачує податки та військовий збір, товариство, яке систематично надавало допомогу майданівцям, а на даний час бійцям АТО і за це заслужило бути  названим «тіньовими ділками»,  -повідомляють у підприємстві.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *