ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські підприємства під загрозою розорення російським банком

|

Два львівські підприємства: ВАТ «Прикарпатпромарматура» і ПрАТ «Бізнес-центр «Підзамче», під загрозою економічної експансії Росії та можуть бути віддані у власність російським кредиторам після кривосуддя українських судів. Про це Львівському порталу повідомив керівник ПрАТ «Бізнес-центр «Підзамче» Юрій Семенець.

12884603_608384562642176_1942993583_n

Сьогодні ці підприємства переживають численні позови від дочки російського державного банку – «Внєшекономбанк» – ПАТ «Промінвестбанк». І ця справа розглядаються вже близько 7 років в українських судах.

«Для віджимання українських підприємств російським «Внєшекономбанком» використовується спеціально створена організація – Компанія по управлінню активами «Ізі Лайф», що представляє його інтереси в українських судах. Враховуючи крах судової реформи, корумпованість суддів дозволяє КУА«Ізі Лайфу» разом з ПАТ «Промінвестбанком»вигравати позов за позовом. Черговий позов розглядається у Господарському суді Львівської області, в межах якого російський капітал вимагає від ПрАТ «Бізнес-центр «Підзамче» 42 мільйони гривень інфляційних виплат за нібито несвоєчасне погашення боргу у розмірі 56 мільйонів гривень. І це при тому, що майже 4 роки тому на користь КУА«Ізі Лайфу» було ухвалено рішення, за яким російська структура набула право від свого імені продати передані в заставу об’єкти нерухомості, які належать ВАТ «Прикарпатпромарматура» і ПрАТ «Бізнес-центр «Підзамче», і за рахунок отриманих від продажу коштів задовольнити всі свої вимоги», – розповів Ю. Семенець.

Загальний розмір зазіхань КУА«Ізі Лайфу» становить 154 мільйони гривень.

«Досі КУА«Ізі Лайф» не виконало вказане рішення суду і хоче примусити ПрАТ «Бізнес-центр «Підзамче» і ВАТ «Прикарпатпромарматура» платити за свою бездіяльність. Загальний розмір зазіхань КУА«Ізі Лайфу» становить 154 мільйони гривень при визнаній судом сумі боргу, що складає 56 мільйонів гривень, котра підлягає погашенню у спосіб відчуження нерухомості від імені КУА«Ізі Лайфу». Сьогоднішні ринкові ціни засвідчують, що лише одного з об’єктів нерухомості достатньо аби повністю закрити борги перед кредитором. Але неважко здогадатись, чому КУА«ІзіЛайф» не спішить виконувати рішення суду та ліквідувати заборгованість продажом однієї нерухомості. Бізнес «по-російськи»… Так, КУА«Ізі лайф» вимагає від ПрАТ «БЦ «Підзамче» сплати 56 млн грн, цю ж суму визнали суди як таку що має гасити ще й ВАТ «Прикарпатпромарматура» у процедурі банкрутства. Та на цьому кредитори не зупиняються і у суді хочуть вибити з підприємств ще 42 млн грн за інфляційні втрати»», – говорять керівники підприємств.

Цікава тенденція прослідковується останнім часом – КУА«ІзіЛайф» разом з ПАТ «Промінвестбанком» виграють усі львівські суди, однак в Києві їх чекає фіаско, де Вищий господарський суд визнає рішення місцевих судів незаконними та скасовує їх. Зокрема, 15 березня 2016 року касаційна інстанція не дозволила КУА«Ізі Лайфу» реалізувати схему про продаж іпотеки з прилюдних торгів з заниженням ціни на 40%, та скасувала рішення першої та апеляційної інстанції львівських господарських судів.

Керівники підприємств не відкидають, що рішення у Львові було продиктоване за класичною схемою, коли сторона з відповідним капіталом здійснила тиск на суддю його керівництвом або авторитетними особами судів вищих інстанцій.

Є всі підстави вважати , що у справах за участю КУА«ІзіЛайфу» їх інтереси лобіює керівництво одного з судів міста Львова, дані та більш конкретну інформацію про яке буде повідомлено громадськість у наступних статях – говорять керівники підприємств, посилаючись на інформацію, отриману від осіб, що мають відношення до КУА«Ізі Лайф»

Водночас окрім підприємств, що вже збанкрутували через позови ПАТ «Промінвестбанка» та КУА«Ізі Лайфу», про які ми неодноразово повідомляли, українські підприємства зазнають шалених втрат й від позовів інших російських банків як «Сбєрбанк Росії» та «ВТБ банк». За останні два роки гучними скандалами в українських судах стали справи «Дніпровського заводу добрив» (Дніпродзержинськ), «Одеського короваю» (Одеса), ТОВ «Спортлайф» (Львів) тощо.

Таким чином, проблема набуває все більшого масштабу, що вимагає особливого нагляду відповідних гілок влади до судових справ, пов’язаних зі збагаченням російського капіталу за рахунок українських підприємств, враховуючи збройну агресію Росії.

Водночас виходом зі ситуації вони вбачають у прямій вимозі до парламенту, щоб народні депутати розробили чітко визначену програму та низку заходів по забезпеченню захисту вітчизняних підприємств від російської експансії, оскільки з кожним роком кількість підприємств, що потрапляють «під каток» російським кредиторам, лише зростає.

Фото: соцмережі

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *