ОСТАННІ НОВИНИ

У Мінську не дійшли згоди щодо обміну полоненими

|

Під час засідання гуманітарної підгрупи у Мінську сепаратисти занизили кількість заручників, яких вони утримують в полоні. Про це повідомляє Українська правда.

poloneni

За словами уповноваженої Президента України з мирного врегулювання конфлікту в Донбасі Ірини Геращенко, бойовики не хотіли йти на діалог.

«На жаль, сьогодні абсолютно деструктивна дискусія з боку бойовиків. Знову штучно занижують кількість заручників на своїх територіях. Ми ж по крихтам збираємо інформацію про місцеутримання бранців, до яких не допускають ані місію Червоного Хреста, ані родичів, а на наші запити часто не дають відповіді», – написала вона.

За її словами, у середу бойовики «дійшли до відвертої маячні – вже заперечують факти про утримання кількох бранців, хоч ще вчора кричали про «кримінальні справи» проти них».

Геращенко додала, що один з цих «зниклих» бранців важкохворий.

«Ми вимагаємо надати повні списки людей, що їх утримують бойовики. Також передала вимогу від українських освітян і науковців звільнити відомого релігієзнавця Ігоря Козловського, якого бойовики затримали ще у січні і безпідставно заарештували», – додала вона.

Геращенко констатувала, що наразі немає конкретних новин для родин заручників і що українська сторона наполягає на першочерговому звільненні хворих і тих, кого давно утримують.

Також вона нагадала, що Україна наполягає на звільненні Надії Савченко в рамках мінських угод і ніколи не визнає результатів суду над нею.

Фото: uapress.info

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *