ОСТАННІ НОВИНИ

Львів'ян запрошують у романтичний світ музики Шопена

|

У Львівській філармонії 6 квітня о 19.00 відбудеться концерт «Романтичний світ Фридерика Шопена». Про це Львівському порталу повідомили організатори заходу.

22-02

Молода і талановита піаністка Марта Андрущак (Польща-Україна) разом із Струнним квартетом «Фенікс» (Львів) познайомить слухачів із романтичним світом Фридерика Шопена. Піаністка Живе у Польщі, виступає у багатьох країнах світу, бере участь і перемагає у численних музичних конкурсах.

“Засновник національної класичної школи Ф. Шопен був неперевершеним творцем мелодій. Композиторська техніка митця багато в чому відступає від прийнятих в його епоху правил і прийомів. Творча спадщина Ф. Шопена – півсотні мазурок, три фортепіанні сонати, декілька балад, однак особливої популярності набули його вальси.

Ф. Шопен відомий і як талановитий піаніст – виконавець своїх творів. Його романтична музика сповнена надзвичайної щирості почуттів. Справжні шедеври митець створив у жанрі фортепіанної музики, будучи неперевершеним творцем нових мелодій, манер виконання, які суттєво відрізнялися від прийнятої на той час виконавської техніки. Вальси, мазурки, балади, полонези принесли Ф. Шопену світову славу. У цих творах відчутні слов’янські танцювальні ритми, зокрема, гармонія народної польської музики. Урочисті, церемоніальні полонези у Ф. Шопена перетворилися на живі мелодії, що спонукають до руху. Вальси митця “ це поетичні нариси життєвого змісту, безцінні «перлини» шопенівського генія. Ще одне новаторство композитора – неперевершена поліфонія його музики: виразна мелодія нового типу поєднувала в собі вокальні та інструментальні, пісенні й танцювальні динамічні елементи. Музика Ф. Шопена безпосередня, щира, народна за своєю суттю, стала символом душевної краси людини”, – наголошують організатори.

Фото: філармонія

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *