ОСТАННІ НОВИНИ

Постраждалі на Донбасі отримають 20 мільйонів від ЄС

|

Європейська комісія виділяє новий гуманітарний пакет допомоги на суму 20 мільйонів євро, щоб допомогти людям, постраждалим від конфлікту на сході Україні. Про це повідомляє Українська правда.

donbas

Як повідомили в ЄС, ця допомога є знаком того, що питання України залишається в порядку денному.

«ЄС продовжує підтримку українського народу. Україна повинна залишатися в нашому порядку денному. Сьогодні ми оголошуємо новий пакет підтримку, щоб допомогти людям, постраждалим від конфлікту в Східній Україні.

Підтримка стимулюватиме наші поточні проекти з надання допомоги для найбільш вразливих груп населення у підконтрольних Україні регіонах та тимчасово непідконтрольних регіонах», – йдеться у повідомленні.

За оцінками, 3,1 мільйона людей, як і раніше, потребують допомоги в Україні та сусідніх країнах. Близько 55% коштів із гуманітарної допомоги потребують неконтрольовані українським урядом райони.

Із новим пакетом фінансової допомоги загальний обсяг гуманітарної допомоги від ЄС досяг 63 млн євро. Разом з фінансуванням, наданим безпосередньо самими державами-членами ЄС, загалом для постраждалих від конфлікту в Україні вже направлено понад 146 млн євро допомоги.

Фото: соціальні мережі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *