ОСТАННІ НОВИНИ

Потвори Львова. Місто потерпає від знущань і руйнувань

|

Львів – це не просто туристичне місто та культурна столиця України, це приклад виняткової архітектури 16-19 століть. У Львові до сьогоднішнього дня збереглись унікальні будівлі в бароковому, ренесансному та класичному стилях. З 1998 року історичний центр Львова увійшов до Списку всесвітньої культурної спадщини ЮНЕСКО.

10

Сьогодні ж Львів перетворюється на місто збочених архітектурних потвор, на місто «наляпистих» та недоречних добудов та на жертву всезагальної байдужості. Львівські активісти борються за життя того міста, де у 1941 році було виголошено Акт відновлення української держави і де відкрив першу друкарню Іван Федоров.

Так, активісти «Народної дії» виклали у загальних доступ фотодокази руйнації Львова – знімки, на яких показали, як місту відтинають історію. Небайдужі львів’яни вкотре звертаються до місцевої влади, до ДАБІ та нардепів Верховної Ради, аби ті поклали край забудовам у історичній частині міста.

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

1920

Вулиці Львова, що належать до охоронної спадщини ЮНЕСКО. Раніше Львівський портал повідомляв, що Львів можуть виключити із списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

мапа

Фото: Соцмережі

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *