ОСТАННІ НОВИНИ

Росія відмовилася вести переговори щодо Савченко

|

РФ відмовилася від будь-яких домовленостей з Україною у справі Савченко та інших політв’язнів. Про це заявив посол з особливих доручень МЗС України Дмитро Кулеба, передає Інтерфакс-Україна.

Савченко

За його словами, треба створювати такі обставини, щоб звільнення Савченко було в інтересах РФ.

«Якщо ми починали з розуміння, що можна домовитися, знайти компроміси і форми, то зараз ми перебуваємо на позиції, що лише комплексний системний та безперервний тиск і питання Савченко та інших політв’язнів у порядку денному всіх переговорних процесів – це шлях до перемоги. Росія зайняла позицію «ні – тому що ні». Значить, нам треба створювати такі дипломатичні комбінації і міжнародні обставини, в яких звільнення Савченкоа та інших політв’язнів будуть в інтересах самої РФ», – сказав Д. Кулеба.

Дипломат запевнив, що від президента України до послів у різних державах світу «звільнення політв’язнів є не лише професійним, а й моральним зобов’язанням».

Він розповів, що робота з їх звільнення виконується на трьох рівнях.

«Перший – політичний: ми тримаємо цю проблематику в порядку денному переговорів. Другий – юридичний: взаємодія з адвокатами. Третій – публічний: ці імена мають бути постійно на слуху», – сказав Д. Кулеба.

Зокрема, з іноземними послами в Україні була проведена зустріч родичів політв’язнів.

«Ми працюємо не лише на дипломатичному, а на емоційному рівні: тому що коли виступала мама Геннадія Афанасьєва, не стримуючи сліз, вже самі іноземні дипломати були емоційно зарядженими», – сказав Д. Кулеба.

Фото: соціальні мережі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *