ОСТАННІ НОВИНИ

На «Простір Синагог» у Львові зібрали понад мільйон гривень

|

Спільними зусиллями партнерських організацій в Україні та за кордоном для втілення меморіального проекту «Простір Синагог» у середмісті Львова зібрано уже 1125000 гривень. Організатори кажуть, що цих грошей вистачає для того, аби продовжити роботи на території меморіального громадського простору. Однак, наголошують, що активності зі збору коштів тривають, адже дефіцит бюджету на цей час складає 31500 євро. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міськради.

простір синагог2

Знайти понад половину необхідних коштів за кілька місяців вдалося завдяки консолідації зусиль різних учасників проекту. Поруч із «традиційною» функцією «Donate» на офіційному сайті «Простору Синагог» було влаштовано міжнародні краудфандингові кампанії. Мова іде, зокрема, про збір коштів для інсталяції «Увіковічнення», яку розташують між залишками синагоги «Золота Роза» та помаркованим фундаментом Будинку Навчання (Бейт Гамідрашу). Цю кампанію започаткували ізраїльські громадські організації «Gesher Galicia» та «Association of the Commemoration of Lwow Jewish Heritage and Sites». Також значну частину коштів вдалося закласти до бюджету міста на 2016 рік.

простір синагог

Загалом, благодійні пожертви надходять від приватних благодійників та інституцій з України, Австрії, Великобританії, Німеччини, США та Ізраїлю.

За словами організаторів, завершення маркування фундаменту будинку навчання і створення тут зеленої зони, а також фінальні консерваційні роботи на ділянці «Золотої Рози» продовжать навесні, щойно дозволять погодні умови.

Нагадаємо, проект «Простір Синагог» передбачає створення меморіального громадського простору на тій ділянці єврейського кварталу Львова, де до 1942 року стояли дві синагоги та Бейт Гамідраш (Будинок Начання).

простір синагог1

Основне мотто проекту: «Єврейська історія Львова – це спільна спадщина і відповідальність».

Фото: ЛМР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *